24 DE MINUTE. Gabriela Szabo: Nu imi pot imagina Jocurile Olimpice fără sportivii ruși

România la Rio, pregătirea pentru a deveni campion olimpic și scandalurile de dopaj din ultima perioadă au fost  principalele discuții cu Adriana Nedelea.

Rusia a scăpat de suspendare la Jocurile Olimpice de la Rio. Cel puţin deocamdată, scrie agenţia Tass. Comitetul Olimpic Internaţional a decis să nu împiedice participarea întregii delegaţii la competiţia din Brazilia, ci doar a celor găsiți dopați.

„Cert este că eu, ca sportivă, nu pot să concep un campionat european, mondial, Jocuri Olimpice fără această națiune imensă numită Rusia. Ca într-o familie, dacă greșești nu trebuie să plătească toți membrii, ci doar cel care a greșit. Din păcate, această sancțiune nu face bine sportului mondial. Îmi doresc foarte tare ca sportivii ruși care sunt curați să poată să vină”, a spus Gabriela Szabo.

„Vă spun că sportul nu înseamnă altceva decât fairplay. Câteodată nu este, din dorințaa unor sportivi de a arde etape și de a ajunge cât mai repede la succes și vedeți unde se ajunge, repetând încă o dată faptul că aceste cazuri de dopaj nu convin sportului în ansamblu”, a adăugat ea.

Comitetul Internațional Olimpic a lăsat federațiile internaționale să decidă în fiecare caz separat în legătură cu participarea sportivilor ruși, în funcție de criterii foarte stricte.  Astfel, pot primi interdicţii individuale din partea federaţiilor sportive internaţionale care supervizează fiecare disciplină în parte.

Deciziile privind suspendările, dacă vor exista, trebuie luate în scurt timp, pentru că Jocurile Olimpice vor debuta în mai puţin de două săptămâni.

Recomandări video

Cele mai vizionate