24 de minute | Poate accepta România o Europă cu mai multe viteze?

Cele mai importante ţări din UE sunt de acord cu ideea unei uniuni cu mai multe viteze, unul dintre scenariile prezentate de Comisia Europeană pentru viitorul blocului comunitar. Președintele Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu au anunțat că se opun ideii, iar în spațiul public au existat voci care au cerut aderarea României la Grupul de la Vișegrad. Ce presupune o Europă cu mai multe viteze pentru țările care au aderat mai târziu la UE? Poate accepta România o Europă cu mai multe viteze? Care ar fi principalul dezavantaj? Urmăriți un interviu pe aceste subiecte cu istoricul Adrian Niculescu în înregistrarea video de mai jos. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderii Germaniei, Franţei, Italiei şi Spaniei, reuniţi la Versailles, au făcut, luni, apel la întărirea Uniunii Europene, dar au vorbit şi despre un ritm de integrare pe care să şi-l stabilească fiecare ţară. Acest lucru înseamnă că cele mai importante ţări din UE sunt de acord cu ideea unei uniuni cu mai multe viteze, unul dintre scenariile prezentate de Comisia Europeană pentru viitorul blocului comunitar.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Recomandări video

Cele mai vizionate