24 de minute | Ministrul Turismului: Nu știe nimeni câți străini intră în România

Ministrul Turismului a declarat la emisiunea „24 de minute” că nicio instituție din România nu poate spune exact numărul străinilor care au venit în vacanță în România. Mircea Titus Dobre a declarat că o bază de date reală privind turiștii străini va fi construită într-un „an sau doi”. Urmăriți interviul integral în înregistrarea video de mai jos. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În opinia ministrului numărul turiștilor străini care au venit în România este mai mare decât ce se vehiculează în spațiul public, însă nicio instituție nu cunoaște numărul lor exact. 

„Nu există și nimeni la ora actuală în România nu poate să vă spună câți străini au intrat în țara noastră. Nimeni. Nicio instituție a statului. Pentru că nu avem cum? Nu se știe câți străini au intrat în România. Nimeni nu știe. INS pe ce se bazează că ne intră nişte oameni pe la vamă şi scade apoi pe cei care ies pe cealaltă parte?. Nu e corect. Sunt mai mulţi. Într-un an sau doi se va reglementa și această chestiune. Să avem o bază de date reală privind numărul turiștilor care au intrat în România”, a spus ministrul. 

România realizează din turismul internațional un miliard de euro, în condițiile în care Slovenia, țară de 10 ori mai mică ca România ca teritoriu și ca populație, are venituri de două miliarde. De asemenea, Croația, țară de patru ori mai mică ca teritoriu și ca populație decât România, are venituri de șapte milioane de euro din turismul internațional.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Citiți și: 

Cine este Mircea Titus Dobre, propus la ministerului Turismului

Ministrul Turismului: Demisia lui Jianu, o lașitate

 

Recomandări video

Cele mai vizionate