Adolescent în comă după un accident la parkour

Data publicării:
ambulanta bun

Un sport extrem cu tot mai mulţi fani şi în România a băgat în spital un adolescent de 17 ani din Iaşi. Băiatul e în comă după ce s-a dezechilibrat şi a căzut în cap de la cinci metri înălţime, în timp ce făcea salturi periculoase într-o fostă fabrică acum dezafectată.

Băiatul abia învăţa periculosul sport. Asta nu l-a împiedicat, însă, să încerce un salt extrem de periculos. A sărit de la etajul doi al clădirii fostei fabrici pe o platformă aflată cinci metri mai jos. La aterizare, a alunecat şi a căzut în gol, direct în cap, pe o bucată de beton.

Pacientul s-a internat într-o stare extrem de gravă, în stare de comă. Prezintă leziuni cerebrale importante, care au fost diagnosticate prin examen computer tomograf,” precizează dr. Florin Grămadă, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Dornic de adrenalină şi probabil ca să le demonstreze prietenilor săi că nu se teme de nimic, băiatul a sărit peste antrenament şi a încercat direct saltul de pe o clădire pe alta. Paznicul unei clădiri din apropiere i-a văzut pe tineri sus în fosta fabrică, dar n-a mai apucat să intervină.

În Iaşi, sunt peste 200 de tineri care practică parkour. Când îi întrebi, cu toţii îţi spun, într-un glas, că victima a făcut o greşeală nepermisă.

„Mai mult e adrenalina asta. Adică, de obicei când vezi pe YouTube, vezi oameni care se urcă şi sar de pe un bloc pe altul şi atunci toată lumea începe. Trebuie un anumit timp de practică pentru a face asemenea sărituri de pe un bloc pe altul,” spune un tânăr.

Este foarte periculos să faci un salt de genul. Şi dacă nu eşti pregătit, mai bine nu, stai la sol. Se aruncă chiar de la zero, nu ştiu nimic şi pur şi simplu se omoară şi nu e ok. În afară sunt şi săli special amenajate pentru sportul ăsta,” adaugă altul.

Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale tânărului. Chiar dacă va scăpa cu viaţă, există riscul major să rămână cu sechele neurologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri