ACTUALIZARE. Alerta cu bombă de la Târgoviște, falsă

Data actualizării: Data publicării:
17500181_1302856009806738_587755564_o

Zeci de poliţişti, jandarmi şi pirotehnişti de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) au fost puși pe jar, vineri dimineață, după ce Jandarmeria și Poliția au primit câte un SMS în care se spunea într-un liceu din Târgoviște a fost amplasată o bombe. Amenințarea s-a dovedit a fi falsă, iar acum autoritățile îl caută pe autorul glumei proaste. 

17500181_1302856009806738_587755564_o

ACTUALIZARE 12.00: Abia de câteva minute a fost ridicată o alertă cu bombă care a ţinut cu răsuflarea tăiată tot orașul Târgoviște.  După ce pirotehniştii de la Serviciul Român de Informaţii au verificat fiecare ungher din cele două licee amenințate cu bombă, s-a constatat că nu este niciun pericol. 

Modul în care a fost făcută amenințarea este cel puțin atipică. Persoana care a lansat amenințarea nu a sunat la 112 ci a trimis două SMS-uri către Poliția din Târgoviște și către Jandarmerie în care spunea că într-unul din cele două licee, respectiv Liceul de Arte „Bălașa Doamna” și Colegiul Național „Constantin Carabella”, este amplasată o bombă. De asemenea, autoritățile au fost invitate la negocieri în fața primăriei la ora 7.36, iar în cazul în care nu se prezentau la ora 11.00 ar fi urmat să fie detonată bombă. Polițiștii au mers la ora stabilită la primăria din Târgoviște, dar nu au fost contactați de nimeni. Cum liceele sunt despărțite de un gard, au fost suspendate cursurile de la ambele licee și au fost verificate de pirotehniști. 


ACTUALIZARE 10.30: Antonel Jîjîie, prefectul județului Dâmbovița, a declarat la Digi24 că atunci că persoana care a făcut amenințarea cu bombă le-a cerut autorităților la ora 7.36 să se prezinte la negocieri în fața primăriei, în caz contrar urmând să detoneze bombele. Poliția și jandarmii s-au dus la ora stabilită în fața primăriei, dar nu a venit nimeni. 

„Primul mesaj a fost primit la 6.50, la momentul ăla noi am declanșat capacitățile operative, alerta roșie, ne-am deplasat acolo. N-a fost cazul să evacuăm pe nimeni. N-am mai permis accesul profesorilor și elevilor în liceu. Am fost invitați în fața primăriei, respectiv jandarmii și polițiștii la ora 7.36. Nu s-a prezentat nimeni la negocieri, am primit un al doilea mesaj în care ne spunea că la ora 11.00 se vor declanșa dispozitivele explozive aflate în cele două școli. Am întrerupt alimentarea cu gaze la, 11 fără un sfert vom întrerupe și energia electrică. Pirotehniștii au verificat Licerul de Arte și nu s-a găsit nimic, acum suntem în Carabella”, a spus prefectul

Autoritățile încearcă acum să afle identitatea celui care a lansat amenințarea și așteaptă ora 11.00 să vadă dacă vor primi un nou mesaj. 


Inspectoratul Județean Școlar Dâmbovița a decis suspendarea cursurilor la două licee din Târgoviște, în urma alertei cu bombă. 

„Tot ce pot să vă spun e că la solicitarea Jandarmeriei Dâmbovița am suspendat cursurile în două unități de învățământ învecinate, care sunt separate doar de un gard. Este vorba de Colegiul Național „Constantin Carabella” și Liceul de Arte „Bălașa Doamna”. În zonă sunt desfășurări de forțe, se pare în urma unor mesaje atipice. Profesorii și elevii nu apucaseră să intre la ore. Era în jurul orei 07.30, elevii au fost întorși din drum. Cursurile au fost suspendate întreaga zi, nu are rost să ținem elevii pe străzi pâna la ora în care ni s-ar permite accesul”, a spus Ion Sorin, șeful inspectoratului școlar Dâmbovița.

Inspectorul a explicat că bănuiește că ar fi vorba de „o glumă proastă a unui elev teribilist”. 

„În acest caz măsurile disciplinare devin insignifiante pe lângă ceea ce înseamnă răspunderea penală, e clar că poate fi exmatriculat, dar aceste măsuri devin neimportante. Știu că măsurile penale sunt foarte drastice în acest caz”, a adăugat Ion Sorin. 

Echipe pirotehnice fac verificări în incinta clădirilor celor două şcoli. Poliţia a solicitat sprijinul SRI în acest caz.

"Suntem prezenţi la un liceu din Târgovişte, la solicitarea Poliţiei. Poliţia a primit un apel anonim de ameninţare cu bombă şi ne-a solicitat sprijinul. Suntem la faţa locului şi întreprindem toate măsurile standard", a spus Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, potrivit News.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri