Anchetă în cazul șoferului fugar. A acţionat corect procurorul de caz?

Data actualizării: Data publicării:
masina accident mortal godina

Anchetă în cazul şoferului care a ucis un pieton în Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului. Acum suspectul este liber, iar procurorii Parchetului General vor să vadă dacă procurorul de caz a acţionat corect atunci când nu a cerut reţinerea şi arestarea preventivă a suspectului.

Procurorii Parchetului General vor să verifice dacă procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a administrat corect probele suspectului care a ucis un pieton în Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului.

Potrivit unui punct de vedere emis de către Parchetul Judecătoriei Sectorului 3, de vină ar fi polițiștii care în primă faza, cea a audierilor, ar fi emis o ordonanță de arestare de 24 de ore pe numele suspectului, neexistând suficiente probe ca acesta să fie propus pentru mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile. După ce a fost adus a doua oară la audieri, suspectul nu a mai putut fi reținut pentru încă 24 de ore, deoarece legea spune clar că odată ce a fost dată acea ordonanță, nu mai poate fi dată și a doua oară.

În momentul în care a fost adus readus la audieri, dosarul lui a fost trimis Judecătoriei Sectorului 3, dar magistații au spus că termenul pentru judecarea cazului este în data de 30 august, motiv pentru care suspectul principal trebuie lăsat să plece acasă. Trei acuzații grave sunt în acest moment pe numele suspectului: conducere fără permis, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri