VIDEO. Bun venit, 2017! Cum au petrecut românii de Revelion

Data actualizării: Data publicării:
artificii bucuresti - dan mihai balanescu

Am intrat în 2017, iar noul an a fost întâmpinat în stradă de zeci de mii de români, în București și în țară. Spectacolul de lumină și culoare a fost pe măsura bucuriei și a speranțelor pe care ni le punem într-un an care să fie benefic. Iată imaginile:

Peste 30.000 de persoane au participat la spectacolul din Piața George Enescu din București, o piață care a fost „unită” de spectatori cu Piața Revoluției, aflată la câteva sute de metri depărtare. Au fost numeroși artiști români și trupe care au cântat încă de la ora 17:00. Ultimul recital s-a încheiat la ora 1:30, cu un bis. La miezul nopții un grandios foc de artificii a luminat cerul din centrul capitalei. Au fost 11 minute de spectacol pe cer. Oamenii s-au delectat și cu fotografiile care s-au făcut în Piața George Enescu și care au fost proiectate pe ecranul uriaș al scenei amplasate aici. Palatul Regal și Biblioteca Centrală Universitară au fost luminate cu 400.000 de lumini inteligente pe parcursul întregii seri. A fost un revelion aparte, sub titulatura „Selfie de București”, un concept nou.

A fost explozie de culori pe cerul Bucureştiului. Zeci de mii de oameni au cântat şi au dansat pe hiturile lui Pepe, ale trupei Holograf şi ale Deliei Matache. Oamenii au ignorat frigul pătrunzător şi s-au bucurat de show. Impresiile au fost cât se poate de bune:

- Aici e atmosfera cea mai faină şi lumea cea mai bună şi muzica cea mai frumoasă. Şi multe artificii.

- Cu ce gânduri intraţi în noul an?

- Să avem multă sănătate, linişte sufletească şi să meargă totul bine în ţară.

- Ce v-a determinat să veniţi, în seara asta, în aer liber, ci nu undeva mai retras?

- Nevoia de a fi cu oameni mulţi şi de a asculta muzică bună şi calitativă. Şi să dansăm!

- A fost un an foarte bun 2016, iar 2017 va fi un an excepţional. Mai bun decât 2016.

- La mulţi ani! Să fim sănătoşi! La mulţi ani România! La mulţi ani Bucureşti!

15 artişti şi trupe au urcat pe scena de lângă Ateneul Român. Municipalitatea a alocat aproximativ 700.000 de euro pentru concerte şi spectacolul de artificii.


În aer liber au petrecut noaptea dintre ani şi alte mii de bucureşteni. Frigul de afară nu a fost o piedică pentru cei care au ales să se distreze în parcul IOR din Capitală, unde a fost organizat un concert.

Alţii au ales Centrul Vechi al Capitalei. Cluburile şi localurile au fost rezervate în totalitate, iar patronii le-au oferit clienţilor lor şi un adevărat spectacol de focuri de artificii. Unele localuri au oferit chiar şi petreceri tematice.

Cluburile şi localurile din Centrul Vechi au fost pline până la refuz.

Pe lângă bucureşteni, şi foarte mulţi străini au petrecut Revelionul în centrul Capitalei.

„Un an nou fericit tuturor! E minunat. Suntem pentru prima dată în România. Toată lumea e ospitalieră”.

- Un an nou fericit!

- Vă place Bucureştiul?

- Da, e frumos.

„Iubesc România. România e o ţară foarte frumoasă. Şi Bucureştiul este un oraş frumos. Îl iubesc. O să revin”.

Tot în centrul Capitalei, 200 de bucureşteni au petrecut noaptea dintre ani în stil interbelic. Pentru a intra în atmosfera interbelică doamnele au acordat mare atenţie ţinutei şi coafurii.

Este o rochie tipică pentru acea perioadă: bineînţeles verdele, pe mâini, la gât, pantofii...Port ţigaretul, deşi nu fumez. Părul mi l-am făcut..coafeza mea a studiat de acum o săptămână cum să facă părul”, mărturisește o participantă.

„Pe mine m-a găsit în maşina timpului, eu atunci m-am născut”, spune un domn.

Reporter: Cum aţi ales această ţinută? Aţi studiat anii respectivi, perioada interbelică?

Participantă: Da. Am intrat pe net şi am văzut despre ce era vorba, am vorbit cu bunica şi am ales aşa... un pic din fiecare.

Revelionul în stil interbelic a costat aproape 500 de lei de persoană, iar meniul a fost unul pe măsură. Printre preparatele servite s-a numărat şi pieptul de raţă cu portocale.


La Sibiu, turiştii, dar şi mii de localnici au întâmpinat Noul An în Piaţa Mare din oraş. Au venit în număr mai mare decât în alți ani – în jur de 10.000. A fost frig, dar a meritat, spun oamenii, care au fost impresionaţi mai ales de focul de artificii de la miezul nopţii, dar şi de cele patru ore de concert, unde vedetele au fost Uriah Heep şi Carla's Dreams. În urmă cu 10 ani, Sibiul era capitală culturală europeană.


Toţii ochii au fost aţintiţi spre cer şi la Braşov. Cei care au mers în Piaţa Sfatului au avut parte de un superb foc de artificii şi de un concert cu muzică românească. Au fost câteva mii de oameni, care s-au simțit foarte bine. Au cântat trupa DJ Project, Coco și Ana Lesko. În ciuda frigului, a fost un eveniment reușit, așa cum au promis organizatorii.


La Iaşi, petrecerea de Revelion a fost organizată în faţa Palatului Culturii. Concertul trupei Alphaville - vedeta spectacolului - a ţinut aproape o oră şi, alături de focul de artificii, a fost cel mai aşteptat moment al nopţii. Au venit câteva mii de ieșeni la evenimentul care a costat municipalitatea în jur de 150.000 de euro și care a durat cu totul în jur de patru ore și jumătate.

Spectacol de lumini a fost şi în centrul Timişoarei. Petrecerea a început cu mult înainte de miezul nopţii acolo, iar orașul a găzduit patru concerte diferite.

Şi în Craiova, Revelionul a fost sărbătorit în centrul oraşului de circa 15.000 de oameni. Printre ei, mulți români plecați în străinătate care s-au întors în țară de sărbători.

Patru tone de artificii au fost pregătite la Constanţa pentru primele clipe din 2017. Oamenii s-au adunat în Piaţa Ovidiu pentru spectacolul de culoare şi lumină. Înainte de miezul nopții a fost o proiecție de lasere, iar atmosfera a fost întreținută muzical de Anda Adam, Cargo și Voltaj.

Cluj-Napoca a împlinit anul trecut 700 de ani de existență. Clujenii au intrat în noul an cu artificii, jocuri de lumini şi peste 700 de sticle de şampanie! Distracția a fost pe cinste, cu atât mai mult cu cât patinoarul în aer liber și târgul de Crăciun au rămas deschise.  Trupa Semnal M a ales să-și marcheze cei 40 de ani de existență la Cluj, în noaptea dintre ani. 

Mulţi români au sărbătorit Revelionul la restaurant. La Oradea, bucătarii au pregătit meniuri speciale pentru această noapte.

O cină festivă, inspirată din bucătăria mediteraneană, cu multe fructe şi legume proaspete, este propunerea bucătarilor din Oradea pentru noaptea dintre ani. 


 

Pârtia Clăbucet din Predeal a fost invadată de oameni veniţi să întâmpine noul an. Distracția a fost garantată, în ciuda celor minus 12 grade:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri