C.T.Popescu: Grindeanu constată că i se cere să se afunde în minciuna electorală cu care PSD a câștigat alegerile

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, în direct prin telefon la Digi24, situația în care se află premierul Sorin Grindeanu, pe care liderul PSD Liviu Dragnea l-ar vrea plecat din fruntea Guvernului.

Cristian Tudor Popescu: "Ce ar putea să spună domnul Dragnea? Toată această ședință, decalajele, programul de guveranre, toate au fost puse pe tapet în ultimele două săptămâni. Până acum nu era nicio problemă cu guvernarea. Ele nu ar fi avut loc dacă Grindeanu ar fi acceptat, în urma convorbirilor individuale cu Dragnea, să își dea demisia. Asta era varianata ideală pentru Dragnea. Pentru că nu s-a întâmplat asta vedem tot ce vedem. Nu are legătură nici cu populația, nici cu programul de guvernare, nici cu educația, munca sau sănătatea, ci cu raportul de putere din PSD.

Dragnea știe lecția bine, știe că dacă nu exercită și nu transmite spre partid că puterea sa este discreționară, arbitrară, că nu stă să explice de ce trebuie să faci ce ai de făcut, ci spune că se face pentru că așa am spus eu, va arăta slăbiciune.

Și în clipa în care cineva îndrăznește să îi știrbească această autoritate oarbă, trebuie să plece. Și i-a știrbit Tudorel Toader, care nu i-a dat afară pe Augustin Lazar și Kovesi, Viorel Ștefan, de la Finanțe, nu a dorit să calce o veche vorbă românească: de câți bani, atâta pește.

Sorin Grindeanu constată că acum i se cere să se afunde în minciuna electorală cu care Dragnea a câștigat alegerile. Acel program cu hârtii de înălțat zmeul. Și Grindeanu a spus: da, domnule Dragnea, sunteți uriaș, dar totuși sunt premierul României, nu vreau să mă compromit cu totul în această funcție. Acesta este motivul pentru care Grindeanu nu marșează. Dacă și-ar da demisia, ar însemna să se considere vinovat.

Ca să îl dea afară, Dragnea trebuie să facă o moțiune de cenzură și trebuie să justifice de ce trebuie să plece guvernul, iar asta se poate întoarce împotriva lui Dragnea. Mai există soluția Emil Constantinescu-Radu Vasile, adică să își dea demisia miniștrii și să îi tragă preșul de sub picioare lui Grindeanu. Ramâne de văzut ce vor face miniștrii ALDE.

Dragnea știe că dacă nu își menține autoritatea prin forță, el știe foarte bine că acesta este semn de slăbiciune și din acel moment, soarta lui în partid nu poate fi decât una crudă."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri