Captură record de țigări de contrabandă

Data actualizării: Data publicării:
Health Campaigners Call For A Tobacco Levy To Help Smokers Quit
BRISTOL, ENGLAND - JUNE 10: A close-up view of cigarettes on June 10, 2015 in Bristol, England. Health campaigners have asked for a levy on the tobacco industry to help fund anti-smoking measures. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Captură record în portul Constanţa: peste 14 milioane de ţigări de contrabandă, în valoare de aproape trei milioane de euro, au fost descoperite într-un container sosit din Thailanda. Conform actelor, în container ar fi trebuit să se afle hârtie de copiator, destinată unei firme din Capitală.

După ce au scanat containerul şi au verificat actele, vameşii şi-au dat seama că ceva era în neregulă, aşa că l-au desigilat. În loc de hârtie de copiator au dat de milioane de ţigări.

Ţigările de contrabandă ar fi urmat să ajungă la o firmă din Capitală şi apoi pe piaţa neagră. Dacă s-ar fi vândut, contrabandiştii ar fi câştigat aproape trei milioane de euro, au calculat inspectorii ANAF. Nici măcar şoferul nu ştia ce transportă.

Baxurile au fost descarcate în depozitul Vămii Constanţa Sud Agigea.

Au descoperit 14 milioane de ţigarete. Este cea mai mare captură din ultimii ani. Este a doua după ce în anul 2012, decembrie, am descoperit un container de 12 milioane de ţigarete la Albiţa”, a spus Dorel Fronea, vicepreședintele ANAF.

Toate cele 14 milioane de ţigarete au fost încărcate în alt container şi urmează să fie duse la o societate comercială care se va ocupa cu distrugerea lor.

Procurorii antimafia au şi preluat cazul şi vor audia destinatarul mărfii, urmând să caute, de asemenea, expeditorul.

Captura din Thailanda a fost realizată în cadrul operaţiunii SCUT, derulată de ANAF, care are drept scop intensificarea controalelor la frontieră pentru prinderea contrabandiştilor de ţigări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri