Căutări disperate la Eforie. Fetiţă de 11 ani, dispărută în mare

Data publicării:
salvamar

Căutări disperate la Eforie. Scafandrii încearcă să dea de o fetiţă de 11 ani, dispărută în mare. Copila intrase în apă împreună cu mama ei, deşi salvamarii arboraseră steagul roşu - care interzice scăldatul. O clipă de neatenţie a fost suficientă: copila a dispărut, dusă de curenţii puternici.

O mamă aflată în vacaţă cu fetele sale a ignorat mesajele salvamarilor. Şi-a luat copiii şi a intrat în apă să se răcorească.

Chiar dacă salvamarii au arborat steagul roșu pe plaja din Eforie Nord și nimeni nu avea voie să intre în apă, mama a ignorat aceste atenționări și a intrat în apă cu cele două fetițe.

Într-o clipă însă curenţii puternici le-au tras în larg. Turiştii au auzit strigătele de ajutor şi au sărit să le scoată din apă.

„M-am dus, am sărit după ea, din păcate curentul a tras-o la fund, curenţii, ai impresia ca valul te aduce, dar nu,” povestește Alin Moisa, turistă.

„Trei persoane strigau după ajutor, am sărit și eu, dar n-am mai reuşit, sincer cel mai urât sentiment pe care poate să îl aiba un om, neputința,” spune un turist.

„Am încercat să o prind, să o salvez, dar n-am mai reuşit,” spune Alexandru Timariu, salvamar.

Mama şi unul dintre copii au fost salvaţi în ultima clipă. Fetiţa de 11 ani a fost însă înghiţită de valuri. În ajutorul salvamarilor au venit şi scafandri, dar fără succes. Specialiştii atrag atenţia că inconştienţa şi teribilismul se plătesc adesea cu viaţă.

„Când steagul roşu este arborat, turiştii nu au voie să intre în apă, înotul este interzis. Nu ințeleg, pur și simplu, trebuie să fluierăm, să intrăm după ei,” spune Adrian Chirca, salvamar.

Numai marți, în Eforie Nord şi Sud, salvamarii au scos din valuri 5 oameni. Alte şase persoane au fost salvate la Costineşti şi un copil în Năvodari. Steagul roşu este arborat în Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Mangalia, iar steagul galben este la Costineşti şi Neptun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri