Cauza incendiului din Balotești

Data publicării:
170627_INCENDIU_BALOTESTI_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Un scurtcircuit ar fi cauza incendiului devastator de săptămâna trecută care a făcut scrum depozitele din localitatea ilfoveană Baloteşti. În plus, nu existau măsuri minime de protecţie împotriva incendiilor şi asta a favorizat extinderea flăcărilor pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi.

Ancheta nu este finalizată, însă toate probele ridicate de la locul incendiului arată că a fost vorba de un scurtcircuit.

Scurtcircuit produs la clădirea administrativă, ceea ce ar fi favorizat, spun pompierii, extinderea simultană a incendiului atât la hala aflată în stânga acestei clădiri, cât şi la cea din dreapta ei.

Trei zile s-au luptat pompierii cu flăcările, dar incendiul a mistuit în cele din urmă halele şi anexele fabricii de mobilă. Au fost descoperite însă multe nereguli.

În primul rând, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, totodată nu se asigură separarea corespunzătoare între depozite, construcția nu este echipată și dotată cu mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, nu sunt sisteme de detecție, semnalizare, alarmare incendiu, dar nici de stingere a incendiului. Și o altă deficiență importantă, erau depozitate mai multe materiale combustibile decât necesarul fluxului tehnologic,” precizează Daniel Vasile - purtător de cuvânt ISU.

Butoaiele pline cu substanțe deosebit de inflamabile depozitate la întâmplare au explodat şi au împrăştiat bulgări de foc peste tot.

Flăcările depăşeau nivelul acoperişului cu peste 10,15 metri,” adaugă Daniel Vasile - purtător de cuvânt ISU.

Proporţiile incendiului au fost atât de mari, încât fumul se vedea din centrul Capitalei, dar şi din aeronavele care decolau de pe Aeroportul Otopeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri