Ce scrie presa internațională despre condamnarea Elenei Udrea

Data publicării:
170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1)

Condamnarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a ajuns şi în presa internaţională. Jurnaliştii străini scriu despre cazul fostului ministru şi nu uită să amintească de problemele cu corupţia din România, care se află în continuare sub monitorizarea Comisiei Europene.

New York Times notează că Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a primit șase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Infracţiunile, scrie publicaţia americană, au fost săvârşite în legătură cu gală de box din 2011, ce includea meciul pentru titlul mondial dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy.

Fox News precizează că fostul ministru din perioada 2008-2012 a sponsorizat ilegal gala, cu fonduri guvernamentale, şi că lua un comision de 10% din fiecare contract. De asemenea, postul TV menţionează că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a primit 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Reuters aminteşte că Elena Udrea a fost o apropiată a fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi că România este considerată una dintre cele mai corupte ţări din UE, cu justiţia aflată încă sub supraveghere specială din partea Comisiei Europene.

În schimb, site-ul de ştiri al Kremlinului, Sputnik, prin filiala sa din Republica Moldova, pare să-i ia apărarea Elenei Udrea. Într-un articol, aceasta este numită „dinamicul ministru", dar şi cea mai cunoscută şi mediatizată femeie din politica românească. În plus, autorul editorialului susţine că este greu de crezut ca sentinţa dată ieri de Curtea Supremă va fi întoarsă la apel, tocmai din cauză că situaţia fostului ministru este foarte mediatizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri