Cel mai mare club rock din Brașov, închis de ISU

Data actualizării: Data publicării:
rockstadt club brasov inchis_fb

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au suspendat activitatea celui mai mare club rock din municipiu şi au pus sigiliu pe uşa acestuia, după ce au constatat că la concertul de sâmbătă seară al trupei Viţa de Vie au participat mult mai multe persoane decât limita admisă de ISU. Reprezentanţii clubului şi-au recunoscut greşeala și au prezentat scuze publicului.

rockstadt club brasov inchis_fb

Clubul Rockstadt este cel mai cunoscut şi cel mai mare club de muzică rock din Braşov.

Sâmbătă seară, clubul a găzduit un concert al trupei Viţa de Vie, eveniment la care au fost de cel puţin două ori mai multe persoane decât erau autorizate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, în club, la ora concertului, erau peste 400 de persoane, deşi ar fi trebuit să fie doar 180.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a pus sigiliu pe uşa clubului, iar reprezentanţii Rockstadt au postat un mesaj pe Facebook prin care au recunoscut că au greşit, notează News.ro.

„Prieteni! Ne cerem scuze față de voi, dar aceasta este realitatea! Deşi sala noastră are toate dotările pentru a petrece în siguranţă, aseară am depăşit limita admisă de ISU! În aceste condiţii, o perioadă, sperăm noi, scurtă, clubul Rockstadt are activitatea suspendată! Vom încerca să mutăm o parte din activitate la Kruhnen Musik Halle! (n.r. - o sală nouă de 1.500 de locuri). (...) Deşi în faţa legii am greşit, pentru voi am făcut toate eforturile să vă aflaţi în siguranţă când aţi trecut pragul clubului nostru”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului Rockstadt.

Controale în centrul vechi al Capitalei

A fost noapte albă în Centrul Vechi al Capitalei, dar nu din cauza petrecerilor, ci a pompierilor care au controlat peste 40 de cluburi. Verificările au început vineri noaptea, iar neregulile sunt legate de evacuări, sisteme de electricitate şi extinctoare.

„Aceste controale inopinate desfăşurate la cluburile, barurile şi discotecile din Bucureşti vizează modul de respectare a normelor împotriva incendiilor. Această acţiune a fost iniţiată în cursul nopţii de vineri”, a declarat Daniel Vasile purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Astfel că două nopţi la rând pompierii, poliţiştii şi jandarmii au verificat 45 de localuri. Principalele nereguli pe care le-au găsit pompierii sunt legate de lipsa extinctoarelor, precum şi de sistemele de electricitate improvizate.

Cea mai mare problemă o reprezintă însă lipsa ieşirilor de urgenţă în cluburilor. Deşi recunosc că astfel de localuri sunt un pericol, tinerii se îngrămădesc acolo ori de câte ori au ocazia.

- La fel aceleaşi metode, o singură ieşire, nu cred că au poarta de incendiu asigurată.

Am scos toate materialele textile din locaţie şi ne-am limitat la numărul de persoane, iar stafful este pregătit de fiecare dată”, a spus Oana Balint, PR-ul unui club din Bucureşti.

Pompierii au dat în prima noapte de controale amenzi de peste 26.000 de lei. Sancţiuni au fost date şi după verificările de azi-noapte. Weekendurile sunt cea mai profitabilă perioadă pentru patronii cafenelelor şi barurilor din Bucureşti, iar de multe ori aceştia acceptă în localuri persoane cu mult peste capacitatea clubului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri