Cele trei soluţii ale statului pentru Castelul Peleş

Data actualizării: Data publicării:
peles

Degradarea Peleşului, unul dintre cele mai vizitate castele din România, devine o problemă pentru oficialii care încep să caute soluţii pentru a împiedica un simbol al monarhiei şi al oraşului Sinaia să ajungă de nerecunoscut.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că între instituţia pe care o conduce şi Casa Regală a României au existat discuţii, iar statul român este dispus să investească în Castel.

Lucian Romaşcanu: „Soluţii sunt trei în acest moment. Există şi varianta de a ceda muzeul familiei să fie operat în regie proprie să spunem aşa, şi atunci prin credite dumnealor - pentru că este proprietatea dumnealor -, prin credite prin resurse proprii, să reuşească amenajarea. Să fie cesionat, concesionat statului român pe perioadă lungă de timp, din ce am înţeles ar putea să fie o variantă legală sau statul român să cumpere Castelul Peleş.

Dacă familia regală va decide oricare din direcţiile prin care statul român poate investi în castel, statul o va face. Eu zic că undeva în final de ianuarie - început de februarie să putem veni cu o soluţie pentru aşa ceva şi să facem din Peleş ceea ce trebuie să fie - un simbol”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri