Conexiunile din spatele afacerii Bamboo

Data actualizării: Data publicării:
andrei nastase

Un păienjeniş de firme stă în spatele afacerii Bamboo. Conexiunile afacerilor familiei Castellano se intersectează cu nenumărate grupuri de interese prin administratori comuni şi acţiuni deţinute prin firme off-shore. Giosua Castellano este piesa principală din acest puzzle. Creatorul de modă Cătălin Botezatu nu este oficial printre acţionari, deşi şi-a asociat imaginea cu cea a clubului încă de la înfiinţare.

Firma care deţine clubul Bamboo este Morgana Invest SRL, firmă care are doi acţionari- o altă companie, Bambu Tei SRL cu 99,99 la sută şi Vicenzo Castellano, un tânăr de 30 de ani, cu 0,01% din acţiuni, potrivit Digi24.

În ultimii doi ani fiscali, compania a avut doar doi angajaţi şi a raportat pierderi de aproape jumătate de milion de lei.

Bambu Tei SRL este controlată de Giosue Castellano, zis Joshua, administratorul de facto al clubului. El deţine 99,94% din acţiuni, iar asocaiţii lui sunt Vicenzo Aiello, un tânăr de 26 de ani cu 0,02% şi un off-shore cipriot KZ WELLS LTD tot 0,02%. La rândul ei, firma din Cipru este administrată de un alt off-shore.

EMRIGHT INVESTMENTS LIMITED controlează la rândul său REDSPECTRUM MANAGEMENT LIMITED cu legături directe în România. Firma din Cipru deţine 95% sută din OSCAR DOWNSTREAM S.R.L. specializată în comerţul de combustibil. În 2015 societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de euro, un profit declarat de 10 milioane de euro și foarte multe contracte cu statul român.

Potrivit site-ului de licitaţii electronice firma a avut printre clienţi ANAF, Compexul Energetic Hunedoara, Metrorex, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, Ministerul Apărării Naţionale, CFR şi Administraţia Rezervelor de Stat.

Societatea a fost înfiinţată în 2001 de Alin Niculae. Numele său apare în scandalul din jurul fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar. OSCAR DOWNSTREAM S.R.L. ar fi vândut motorină unui grup de firme acuzat de DNA că ar fi făcut evaziune sub protecţia fostului şef al Fiscului.

Vicenzo Aiello deţine acum în proporţie de sută la sută şi firma Horeca Advice S.R.L. ce are activităţi în domeniul hotelier. Până în vară, tânărul era asociat cu două offshore-uri: SUSABELA HOLDINGS LIMITED(40%) şi WTF INVESTMENT& TRADE LTD.

Unul din offshoruri este controlat de o altă companie înfiinţată într-un paradis fiscal, ROYALA CONSULTING LIMITED, societate ce apare în dosarele PANAMA şi controlează alături de Doru Boştină şi offshore-ul cipriot BOSTINA & ASSOCIATES LIMITED. Avocatul a fost trimis în judecată de DNA în 2014 pentru trafic de influenţă în dosarul CFR Marfă.

Morgana Invest SRL, firma- mamă a clubului Bamboo, a fost administrată în 2008 de Tătaru Mihai Adrian. Tot în 2008 Tătaru Mihai Adrian era administrator si la S.C. MARIE CELESTE CLUB S.R.L., companie închisă între timp şi care a fost în legături strânse cu clubul Bonton din Herăstrău, controlată de Horia Constantinescu, fost partener de afaceri cu Andrei Năstase, fiul cel mare al lui Adrian Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri