CTP, despre scandalul Năstase: Problema e cu simțul umorului la englezi

Data publicării:
ctp candidati sua

Cristian Tudor Popescu a declarat, referitor la presupusele comentarii rasiste făcute de Ilie Năstase, că glumele fostului sportiv nu au fost întotdeauna bune și că problema este la jurnaliștii englezi care nu au simțul umorului și nu știu cine este fostul tenismen român. De asemenea, jurnalistul a precizat că să cataloghezi afirmația lui Năstase drept una rasistă este „o prostie înțepenită”. 

„Deocamdată ITF nu s-a pronunțat în legătură cu asta. Dacă s-a făcut o sesizare, înțeleg de jurnaliștii britanici, ea va fi analizată. Problema e cu simțul umorului la englezi. eu știam că au totuși englezii un simț al umorului, e adevărat mai special, umor englez. Acei ziariști sunt ziariști sportivi? Mă îndoiesc. Dacă sunt ziariști de tenis ar trebui să știe cine e Ilie Năstase și cam ce a făcut el în tenis. Ilie, de când a intrat în tenisul mare în 1970, s-a făcut remarcat, pe lângă performanța lui în tenis, prin tot felul de glume, atât fizice cât și verbale, pe teren și în afara lui, el e un entertainer. El a fost numit „the clown prince of Wimbledon”, jocul de cuvinte tot al unor jurnaliști britanici. Ca să iei de bună, să iei în serios ca o remarcă rasistă această glumiță, ca să consideri că are gânduri rasiste, asta este o prostie înțepenită. Nu cred că jurnaliștii  au tangență cu tenisul și cu istoria lui”, a spus jurnalistul. 

În ceea ce privește faptul că Ilie Năstase ar fi întrebat o sportică britanică în ce cameră stă, Cristian Tudor Popescu spune că, dat fiind vârsta fostului sportiv, este mai degrabă o „autoironie” decât hărțuire sexuală. 

„Ce să analizeze vreo hărțuire sexuală? Ce i-a făcut? Ilie Năstase este cunoscut pentru pasiunea lui pentru doamne și domnișoare, au fost și cifre. Faptul că la 70 de ani ăi lui pune o astfel de întrebare este o autoironie, mai degrabă decât o hărțuire sexuală. A trata astfel de poante inofensive, eu l-am văzut pe Ilie făcând lucrul ăsta de sute de ori, mi se pare o dovadă de rigiditate și de cășunism din partea acelor jurnaliști britanici și nu prea au legături cu tenisul”, a concluzionat jurnalistul. 

Înainte de meciurile România-Marea Britanie din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei, Ilie Năstase se află în centrul unui scandal. Presa britanică a catalogat o afirmație făcută de acesta drept rasistă și a relatat cum sportivul român ar  fi întrebat-o pe căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, în ce cameră stă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri