Dragoș Tudorache: E curioasă graba politicienilor de a comenta acțiunile Jandarmeriei

Data publicării:
dragos tudorache

Dragoș Tudorache a vorbit astăzi într-o conferință de presă despre modul în care Jandarmeria a intervenit la marșul de sâmbătă pentru unirea Republicii Moldova cu România.

„Nu vreau să speculez reacțiile politicienilor. Mie mi se pare curios graba cu care au ales să comenteze acțiunile Jandarmeriei. Motivele nu vreau să le speculez”, a declarat ministrul de Interne.

Unul dintre cei mai vocali a fost Traian Băsescu. Fostul președinte a spus că i se pare „în neregulă” modul în care au intervenit jandarmii.

O reacție a venit și de la fostul premier Victor Ponta. El susținut că în „2012-2015 în timpul Guvernului "Ponta - USL" nu s-a folosit niciodată forța împotriva unor oameni care protestau, indiferent de motivul și manifestările acestora!”.

De altfel, mai mulţi politicieni au mers să se intereseze la Poliţie de soarta celor reţinuţi: printre ei, Eugen Tomac de la Mişcarea Populară, Aurelian Pavelescu de la ţărănişti şi Sebastian Ghiţă de la România Unită.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat, sâmbătă, marșul intitulat „Luptă pentru Basarabia”, prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Potrivit Jandarmeriei, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, precum și alți trei participanți la marșul „Luptă pentru Basarabia”, au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

Ulterior, câteva sute de participanți au înnoptat sâmbătă spre duminică în corturi instalate în Piața Universității, iar a doua zi au fost primiți la discuții de reprezentanți ai PMP, ALDE, PSD, liberalii fiind singurii care nu au răspuns apelului lor de a discuta despre sprijinul pentru cauza unionistă.

După ce au vorbit cu politicienii, protestatarii și-au strâns corturile și au plecat acasă, duminică după-amiază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri