Admitere la facultate în 15 minute. Cum sunt selectați studenții

Data publicării:
admitere 15

Admitere la foc automat. Opt universităţi din Marea Britanie și Olanda îşi selectează candidații într-un sfert de oră. Ideea unei sesiuni de admitere rapidă este pusă în practică de mulţi tineri care se gândesc serios la viitorul lor.

Carmen Mitroi a terminat liceul şi vrea să studieze în Marea Britanie. S-a înscris online pentru sesiunea de admitere în 15 minute, iar în urma interviului a primit și răspunsul.

Mi s-a spus că sunt acceptată și mi-au spus ce burse pot primi și cum mă poate ajuta statul”, spune Carmen Mitroi, absolventă de liceu.

Candidaţii care nu au putut ajunge la Timișoara au susținut interviul prin skype.

Mi se pare că e mult mai accesibil pentru multe persoane și mai ales dacă aplici în străinătate, în general, îți ia ore întregi”, spune un viitor student.

Sesiunea de admitere într-un timp atât de scurt a fost o premieră și pentru reprezentanții universităților din străinătate.

Este foarte plăcut să ai timp mai mult de două minute să stai de vorbă cu un candidat, să îți dai seama exact de dorințele lor și ce vor să facă în carieră. Mie, personal, mi-a făcut plăcere”, spune Silvia Lowen, de la Universitatea York St. John, Marea Britanie.

Decizia de organizare a unei admiteri de un sfert de oră a fost luată și la cererea universităților din străinătate.

Prezența universităților din Marea Britanie și Olanda a fost și datorită faptului că își doresc din ce în ce mai mulți studenți români”, spune Ana Maria Papp, organizatoarea sesiunii.

Costul unui an de studiu în Marea Britanie porneşte de la 9.000 de lire sterline, iar în Olanda - de la 2.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri