Admitere la facultate înainte de bacalaureat

Data publicării:
fac

Mai mult de 300 pe loc! La preadmiterea organizată de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai s-au prezentat peste 1.800 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a. Au venit la Cluj-Napoca de prin toate colţurile țării în speranţa că vor intra la facultate încă dinainte de a susţine examenul de Bacalaureat. Primii șase concurenți care obțin peste 9 sunt declarați automat admiși.

La ora 8 dimineața sute de elevi au împânzit sălile de examen ale Universității Babeș-Bolyai. Toți își doresc sa intre un loc la Facultatea de Matematică și Informatică şi vor să-l obţină încă de dinainte de a da Bac-ul. Sebastian învaţă în clasa a XI-a la un liceu din Suceava şi visează să devină programator.

Sebastian Vasiloaie, elev: „De la 8.50 în sus, dar ştiu că dacă iau 9 e perfect. Numai informatică! Chiar mă pasionează şi mi se pare că poţi să faci multe din chestia asta. Am aflat de la un student de anul doi care mi-a zis că deja s-a angajat la internship şi deja din anul doi chiar e super tentant!”

De altfel, lupta cea mai strânsă se dă pe locurile scoase la concurs la Informatică.

Examenul durează trei ore iar gradul de dificultate al subiectelor este unul ridicat.

La uşile sălilor în care se desfăşoară concursul, părinții candidaţilor trec din nou prin emoțiile unor examene importante.

Părinte: „E bine, se testează înainte, vede ce e şi se mai pune pe treabă sau.. eu cred că e foarte bine.”

Părinte: „De la Mediaş. Am plecat mai în zori, la 5 dimineaţa, ca să ajungem la timp.”

În total, la concursul Matematică-Informatică de la Universitatea Babeș-Bolay s-au înscris 1.805 candidați - cu aproape 400 mai mulți decât anul trecut.

Prof. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică-Informatică UBB: „Sunt şi candidaţi care pot fi declaraţi admişi. Sunt primele şase locuri dacă mediile lor sunt peste 9, primesc automat nota 10 ceea ce înseamnă automat că au devenit studenţi la facultatea noastră.”

Rezultatele concursului vor fi anunțate peste două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri