Anchetă la Colegiul Militar din Alba Iulia. Comandantul de companie ar fi distrus trei dormitoare într-un acces de furie 

Data publicării:
scandal3

Adolescentul și-a spus povestea într-o scrisoare pe care a publicat-o pe internet alături de mai multe fotografii, care să-i sprijine afirmaţiile.

Mese şi paturi răsturnate, căni şi borcane sparte şi haine împrăştiate peste tot. Aşa arată mai multe dormitoare ale Colegiului Militar din Alba Iulia. Potrivit elevului care a făcut publice fotografiile, e rezultatul unei crize de nervi a comandantului de campanie.

Angajatul unităţii de învăţământ ar fi reacţionat violent, pentru că nu a găsit toţi elevii în sălile de curs.

„A răsturnat paturi, a răsturnat dulapuri, rastele, uscătoare pline cu haine proaspăt scoase din mașină de spălat, a spart căni, borcane în care țineam zacusca sau gem, ne-a aruncat din dulapuri până și periuțele de dinți pe jos”, a povestit un elev într-o scrisoare.

În scrisoarea publicată pe internet, adolescentul mai spune că, pentru unii angajaţi ai liceului, elevii sunt doar nişte marionete pe care să-şi verse nervii.

„Pentru unele persoane din această instituție, elevii sunt doar niște marionete pe care să își verse nervii”, a reclamat adolescentul.

Conducerea şcolii a început o anchetă.

„Comandantul instituţiei a ordonat constituirea unei comisii care să cerceteze această situaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, Daniela Filimon.

Chiar dacă admit că, la un colegiu militar, regulile trebuie să fie mai stricte faţă de un liceu obişnuit, inspectorii şcolari sunt de partea elevilor.

Nu putem tolera acea atitudine. Cu siguranţă conducerea Colegiului Militar va lua măsuri. Din punct de vedere al inspectoratului se va monitoriza toată această săptămână”, a spus inspectorul general din Alba, Marcela Dărămuș.

Colegiul Militar Mihai Viteazu din Alba Iulia e considerat cel mai bun de acest profil din țară. În fiecare an, procentul de promovabilitate la Bacalaureat este de 100%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri