Burse de la companii pentru elevii din școlile profesionale. Locul de muncă e asigurat

Data publicării:
sudor

În Gorj, companiile susțin cu bani elevii din şcolile profesionale. Două firme private, dar şi Complexul Energetic Oltenia le vor asigura burse celor mai buni elevi şi un loc de muncă, după ce termină şcoala. Numărul locurilor din şcolile de meserii gorjene s-a dublat, faţă de anii trecuţi - sunt peste 500 de elevi care învaţă o meserie pe băncile şcolii.

Elevii sunt extrem de încântaţi de oferta angajatorilor şi spun că au ales o şcoală profesională tocmai pentru că ştiau că meseriile de lăcătuş mecanic sau electrician sunt foarte căutate. În plus faţă de cei 200 de lei pe care-i primesc de la stat, cei mai buni dintre ei au şansa să câştige, din partea viitorilor angajatori, încă 300 de lei lunar.

Elev: Sper ca aceste societăţi care ne sprijină, la finalul şcolii să ne ofere un loc de muncă stabil.
Reporter: Ce meserie ți-ai ales?
Elev: Electrician. Am auzit că este o meserie căutată.
Elev: Am ales să vin la electrică pentru că m-a îndemnat sora, colegii, pentru că este un liceu bun, o meserie foarte bună.

Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj: Ar fi cel mai mare număr de elevi din ultimii ani. Aproape dublu. Am funcţionat cam cu 300 de elevi.

Complexul Energetic Oltenia sprijină 150 de copii din şcolile profesionale, timp de trei ani, cu peste un milion de lei, bani care vor fi daţi sub formă de burse.

Sorin Boza, manager CEO: Am purtat discuţii şi am semnat deja cu inspectorul general pentru crearea a cinci clase. Trei clase de lăcătuşi sudori, la Turceni, Rovinari, Motru, o clasă în Bâlteni de excavatorişti şi o clasă de muncitori pentru echipamente grele în Mătăsari. Încercăm să-i ajutăm să dăm burse celor mai buni, iar după terminare să-i angajăm.

Vasile Udroiu, directorul Liceului Energetic: Păcat că s-au trezit atât de târziu, forţa de muncă a noastră calificată pleacă în străinătate, dar acum e un început care sperăm să fie continuat. Practica va fi făcută de specialiştii lor, in laboratoarele noastre.

Lipsa forţei de muncă s-a acutizat în ultimii ani, deoarece mulţi meseriaşi au plecat în străinătate. Sprijinul financiar nu-i obligă pe elevi ca după terminarea şcolii să se angajeze la societăţile de la care au primit bursă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri