Burse de studiu pentru elevii eminenţi de la sat

Data publicării:
elev caiet

Campania "O şansă pentru educaţie", lansată de Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti, a început pe 9 mai. Timp de şase săptămâni, dascălii din Capitală au străbătut mai multe sate în căutarea copiilor cu rezultate deosebite. Ultima oprire a fost în comuna Brăneşti din judeţul Gorj. Acolo l-au găsit pe Tudor Peişanu, un elev eminent, care a terminat acum clasa a şasea.

Tudor Peişanu, elev candidat bursă: „Vreau să fac performanţă în domeniul matematicii. Aici nu reuşeşti? Nu, nu, nu am cum. Cât de mult te pregăteşti în fiecare zi? În jur de trei, patru ore pe zi.”

Ramona Peişanu, mama: „Nu aveam posibilitatea. Se meditează? Nu, singur, culegeri şi calculator.”

Daniel Petriceanu, profesor matematică LTN: „Am întâlnit un copil care este bine pregătit, are cunoştiinţele bine întemeiate, bine fundamentate .”

În total, 11 elevi de clasele 6-8 au aplicat pentru cele două burse oferite de Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti, instituţie care va asigura cheltuielile studiilor.

Silvia Moraru, Director LTN: „Este un început de a da o şansă şi copiilor, dar de a da şi un semnal pentru societate în general pentru că sunt copii cu calităţi excepţionale.”

Cazarea celor doi elevi bursieri va fi asigurată de Universitatea Politehnică Bucureşti. Câştigătorii vor fi anunţaţi în acestă saptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri