Când școlile devin un pericol pentru elevi. Copii răniți de tencuiala căzută din tavan

Data actualizării: Data publicării:
tavan cazut

Incident grav la o şcoală din Alexandria. Trei elevi de clasa a patra au fost răniţi de tencuiala tavanului care a căzut peste ei în clasă, chiar în timpul orei de curs. Toţi au fost transportaţi la spital. S-a întâmplat în Teleorman, la şcoala generală numărul 4 din Alexandria. De la construcţia din 1965, şcoala nu a mai fost renovată. Acum copiii vor învăţa într-o altă sală.

„Trei elevi care stăteau în primele bănci din această clasă au fost atinşi de bucata de aproximativ un metru pătrat de tencuială care s-a prăbuşit peste ei. Din fericire, au scăpat doar cu câteva zgârieturi”, relatează Francesca Simionescu, reporter Digi24.

Învăţătoarea copiilor a alertat conducerea şcolii şi a chemat ambulanţa. Copiii au ajuns la Camera de gardă a Spitalului Judeţean din Alexandria.

Am dispus imediat evacuarea sălii în ordine, într-o sală mai sigură din punct de vedere al plafonului. S-a dispus suspendarea orelor de curs de astăzi, vor fi recuperate. Luni, în funcție de evaluarea făcută de Inspectoratul de Stat în Construcții, vor fi întreprinse demersurile necesare”, a spus Gelu Nagu, directorul şcolii.

Mă gândesc cu foarte mare responsabilitate la ce se întâmpla dacă asistam la un cutremur de 6 grade, nu unul distructiv”, spune Victor Drăguşin, primarul din Alexandria.

Colegii elevilor răniţi au fost mutaţi într-o altă clasă. 379 de elevi învaţă în şcoala construită în 1965 şi nereabilitată de-atunci. De altfel, toate cele 23 de şcoli din Alexandria sunt în aceeaşi situaţie.

Inspectoratul Şcolar Teleorman va demara în ziua de luni o anchetă pentru a clarifica motivele pentru care a avut loc acest accident nefericit pentru noi”, a spus Bogdan Buzatu, inspector şcolar ISJ Teleorman.

Şi n-a fost singurul incident. Un elev al liceului tehnologic din Constanţa a ajuns la spital după ce o bucată de tencuială s-a desprins din tavanul clasei şi i-a căzut peste picior. Băiatul, care este elev în clasa a IX-a, era la curs când s-a întâmplat incidentul. Orele au fost suspendate, iar sala a fost sigilată până va fi făcută o expertiză. Inspectoratul Şcolar şi Poliţia au deschis o anchetă.

„Nu au existat, ştiu eu, lucrări în ultima perioadă la nivelul sălilor de clasă. Anul trecut am înţeles că s-a făcut hidroizolaţia clădirii”, a spus Petrică Miu, inspector şcolar general ISJ Constanţa.

Tavanul a căzut anul acesta şi în alte instituţii de învăţământ din ţară. În mai, s-a întâmplat la Şcoala 141 din Capitală. În septembrie - la o şcoală generală din Deva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri