Ecaterina Andronescu: Avem o problemă în școala gimnazială

Data publicării:
cati

Avem aproape 400.000 de tineri între 15 şi 24 de ani care nici nu învaţă, nici nu lucrează. Despre carte, şcoli de meserii şi părinţi nerealişti a vorbit fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în emisiunea „În faţa ta”, care va fi difuzată astăzi, la Digi24.

42% dintre elevii din România nu înţeleg textul citit, arată un studiu. Sunt aşa-numiţii analfabeţi funcţional. Porocentul îngrijiorător ar trebui să fie semnalul pentru schimbări în sistemul de educaţie.

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD: Nu putem să spunem că școala românească e chiar de pus la gard și îngropat. Ce putem să spunem e că e extrem de eterogenă. Avem scoli bune, foarte bune și, în partea celalată, școli slabe și foarte slabe. Noi nu mai putem să mergem cu aceași politică educațională indiferent de școală. Va trebuie să mergem cu politici diferențiate. Nu doar sistemul este vinovat. De multe ori, copiii sunt captivii dorinţelor familiei.

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD: La clasa a 8-a, dacă analizăm evaluarea ultimilor 7-8 ani, între 30.000 și 50.000 de elevi nu iau măcar nota 5. Ei se orienteaza în două directii: licee tehnologice sau școli profesionale. Părinții nu doresc să-și trimită copiii spre școlile profesionale. Aici va trebui să recunoaștem că avem o problemă în școala gimnazială.

Despre problemele din învăţământul românesc, o discuţie pe larg astăzi, la ora 13.05, la emisiunea „În faţa ta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri