Elev din Slatina, bătut crunt și umilit de colegi

Data publicării:
slatina

Scene teribile într-un liceu din Slatina. Un elev este bătut crunt şi umilit de mai mulţi colegi. Şi mai grav însă, profesorii recunosc că ştiau despre aceste incidente, iar singurele măsuri luate au fost să-i scoată pe elevii violenţi la muncă în curtea şcolii. Acum însă, poliţia a deschis o anchetă. Vă avertizăm, urmează scene cu puternic impact emoţional.

Pe imaginile filmate chiar de agresori se vede cum băiatul de 15 ani este lovit cu putere de colegii săi.

Cu câteva secunde înainte, tânărul a fost închis într-un dulap, iar apoi mâzgălit pe faţă. Totul sub privirile altor colegi care râd.

Diriginta nu pare totuşi surprinsă de scenele violente.

Gabriela Chiş, dirigintă: „Eu m-am supărat într-un fel pe ei, pentru că de obicei îmi spuneau când făceau câte ceva. Pentru ei au zis că a fost o joacă.”

Şi directorul pare că ştia de incidentele din şcoală. Abia acum însă a deschis o anchetă.

Marian Croitoru, director liceu: „Ei au mai avut nişte altercaţii şi anul trecut. Tot aşa se înjură, se acuză unul pe altul, nişte glume... Anul trecut regulamentul ne permitea să-i eliminăm de la cursuri 3-5 zile şi veneau şi prestau munci pe aici prin curte. Este profesor de serviciu, sunt cei doi paznici, suprafaţa şcolii este foarte mare, ei au intrat într-o sală de clasă în care nu erau cursuri în acea zi şi acolo a fost făcută filmarea .”

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt a luat însă măsuri mai dure.

Dalia Cârstea, inspector adjunct: “Am avut 3 elevi cărora li s-a scăzut nota la purtare la 3, 2 elevi care au avut nota scăzută la 4, şi 6 elevi care au nota scăzută la 9."

Specialiştii spun că aceste incidente au efecte devastatoare asupra celor agresaţi.

Irina Gruia, psiholog: „Sunt traume asupara stimei de sine, asupra imaginii de sine, asupra modului în care funcţionează. Are legătură cu modul în care copilul moşteneşte din familie anumite tendinţe agresive şi cum îşi interiorizeză trăirile vis a vis de altul, învaţă din familie că altul este sau nu este egal cu el.”

Poliţiştii au deschis două dosare penale, unul pentru loviri şi alte violenţe, iar altul pentru port ilegal de armă albă, după ce unul dintre elevi a recunoscut că a avut o lamă de cuţit asupra lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri