Garsoniere construite din bani europeni pentru profesorii navetiști

Data publicării:
garsoniere profesori

Aurica Jittu predă de 4 ani la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni. Fiind titulară pe post, programul nu i-a permis să facă naveta de la Zlatna, la peste 58 de kilometri depărtare. Şi-a găsit o locuinţă temporară, dar din toamnă va beneficia de una dintre cele 10 garsoniere amenajate special pentru dascăli.

Primii doi ani am stat în gazdă la cineva, iar în ultimii doi ani am stat în internatul de la tabără. Acum cu cele 10 garsoniere...sperăm să fie un beneficiu pentru noi”, spune Aurica Jittu, profesor Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni

Garsonierele au fost construite în campusul şcolar. Tot acolo au mai fost amenajate un teren de sport, un internat cu o capacitate de 100 de locuri, o bucătărie şi două ateliere.

Ideea ne-a venit pentru a ţine tineretul în zonă şi să reuşim să-i specializăm pe aceste trei componente: turism şi alimentaţie, mecanici auto şi tâmplari. Noi am reuşit să creăm condiţii pentru cazarea profesorilor, cu cheltuieli minime, doar pentru curent şi căldură”, afirmă Vasile Jurj, primar Arieşeni .

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 4 milioane de euro, bani europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri