Înghesuială de candidați la Academia de Poliție

Data actualizării: Data publicării:
academia de politie

Mii de tineri se visează ofiţeri de poliţie, aşa că s-au înscris la examenul de admitere la Academia „Alexandru Ioan Cuza”. Concurenţa se anunţă cât se poate de dură - în doar patru ore, peste 1.600 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru cele puţin peste 250 de locuri.

Interes pentru Academie există de mai mulți ani, însă anul acesta surpriza este Facultatea de Jandarmerie, unde este cea mai mare concurență – nouă candidați pe loc. Sunt 44 de locuri disponibile, iar candidați până acum sunt 395.

E interes mare și pentru Facultatea de Poliție, unde sunt 253 de locuri și 1.606 candidați.

Majoritatea sunt conștienți că e o meserie riscantă, dar spun că asta își doresc să facă de mici.

Și marți va fi zi de înscrieri, iar după aceea urmează probele fizice – care sunt cele mai grele și sunt eliminatorii. Între 6 și 8 august urmează probele scrise – un test-grilă cu 300 de întrebări din istorie, română și limba engleză.

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni, după ce a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că urmează să se rezolve problema angajărilor din cadrul poliţiei, existând posibilitatea ca promoţia 2018 din şcolile de poliţie să poată fi încadrată de acum, în condiţiile în care deficitul de personal este mai mare de 20.000. Prim-ministrul a explicat că se pleacă de la premiza că o persoană care a stat doi ani la şcoala de poliţie este mai bine pregătită pentru a lucra în domeniu, decât una „adusă de pe stradă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri