Jurnal pentru copii. O învățătoare care ține pasul cu vremurile

Data actualizării: Data publicării:
consuela coltan jurnal pentru copii

Consuela Colţan este o învăţătoare care ţine pasul cu vremurile. Se joacă la ore, foloseşte marionete şi interpretează personaje ca să le atragă atenţia copiilor. Ştie că rolul unui dascăl este, în primul rând, să fie un model. Şi reuşeşte să facă asta, chiar dacă are 35 de elevi în clasă. Povestea unui „Profesor pentru viitor”, de la ora 09:30, la Jurnal pentru copii.

Aşa îşi încep fiecare zi de şcoală elevii Consuelei Colţan. Este un exerciţiu care îi ajută pe puştii de clasa întâi să intre la ore cu bucurie.

Consuela Colţan, învăţătoare: Este o metodă pe care am luat-o din afară şi am adaptat-o clasei mele.

Consuela Colţan este învăţătoare de aproape 25 de ani. Îi place să ţină orele altfel, să abordeze programa dintr-un unghi mai creativ şi mai apropiat de universul celor mici.

Consuela Colţan, învăţătoare: Este adevărat că cursurile noastre de formare sunt pe bani, însă trebuie să fim la curent cu tot ceea ce este nou. Copiii mă motivează. În fiecare zi trebuie să vii cu acel "Wow!" pentru că altfel nu îi captezi. Folosesc foarte mult jocul. La această vârstă, copilul învaţă foarte mult prin joc.

Aşa au apărut, în clasa Consuelei Colţan, tot felul de personaje, în pielea cărora învăţătoarea intră ori de câte ori este nevoie.

Consuela Colţan, învăţătoare: Copiii nu neapărat stau în bancă. Deci, noi stăm şi pe jos, stăm grupaţi în echipe, ne murdărim. 

Rareș, elev: De 8 Martie, am pictat noi o pălărie pe care ne-a făcut-o doamna. Chiar nu ştiu cum un om poate să lucreze atât de mult şi să muncească atât de mult zile şi nopţi ca să ne facă nouă surprize. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri