La cămin, mai rău ca-n penitenciar. Student ajuns la spital din cauza ploșnițelor

Data actualizării: Data publicării:
camin studentesc sursa foto digi24

Studenţii români plătesc tribut indolenţei statului faţă de Educaţie. Un viitor inginer electronist a ajuns la spital muşcat de ploşniţele care i-au umplut camera de cămin închiriată de la Universitatea Politehnică Bucureşti. S-a mutat la prieteni, când a văzut că nici după dezinsecţie nu scapă de probleme. Au trecut două săptămâni de la consultaţia medicală, dar încă are urme pe corp şi ploşniţe în cameră.

-Am zis că-s puţine la început, şi după aia... N-au fost chiar aşa puţine!

-Dar cât plătiţi pentru camera asta?

-În general, 160 de lei pe lună.

-Şi fără ploşniţe cât e preţul?

-Păi cam tot ăla e! Nu se pun şi ele la chirie!

La început, şi-a spus că nu e o problemă chiar atât de mare. A obţinut cu greu locul în cămin, aşa că nu avea de gând să lase nişte insecte să-i strice planurile. A aflat, însă, pe propria piele, că nu e de glumit cu ploşniţele. A ajuns la spital, cu mâinile şi picioarele umflate.

„ Muşcăturile s-au umflat destul de tare. S-au înroşit. Am fost la medic, mi-a prescris antialergice, nişte pastile, şi mi-a zis sub nicio formă să nu mai stau în camera aia”, povestește studentul.

Certificatul medical dovedeşte că a fost muşcat de ploşniţe. Şi chiar dacă au trecut două săptămâni de atunci, încă are urme vizibile pe corp.

„Am fost la administraţie, am anunţat. Soluţia lor a fost să vină să facă dezinsecţie cu noi în cameră. Cu alte cuvinte, voiau să ne îmbibe saltelele cu insecticide şi după aia noi să dormim în ele”, spune studentul.

În cele din urmă, tânărul povesteşte că administraţia căminului a ars vechile saltele, dar le-a înlocuit cu altele, tot pline cu ploşniţe. A luat problema în propriile mâini şi a căutat soluţii în comerţ. Zadarnic, însă, ploşniţele nu se dau duse. De două săptămâni, şi el şi colegul său de cameră dorm pe la prieteni.

Ploşniţele şi gândacii sunt la ordinea zilei la noi. Pe lângă gândaci şi toate cele există şi condiţii insalubre şi la duşuri. Există mucegai, nu sunt întreţinute”, spune George Bunescu, vicepreședintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Întrebat de reporterii Digi24 despre situaţia existentă în căminul A, din campusul Leu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a spus că... este ocupat. Pentru informaţii l-a recomandat pe directorul Direcţiei Generale Administrativ Economică. Acesta însă nu a putut fi contactat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri