Liviu Pop: Nu este un abuz în cazul elevului cu părul lung

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop agerpres_10015843
Conferinţă de presă susţinută de ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop prilejuită de afişarea primelor rezultate din cadrul sesiunii iunie-iulie 2017 a examenului naţional de Bacalaureat

Ministrul Educaţiei ia apărarea conducerii liceului din Cluj-Napoca, acolo unde un elev a fost scos de la ore, pe motiv că avea părul lung. Liviu Pop spune că fiecare unitate şcolară are un regulament de ordine interioară, iar acesta trebuie respectat. Măsura luată de unul dintre profesorii liceului greco-catolic a stârnit o adevărată polemică în rândul părinţilor, profesorilor şi elevilor.

„Noi avem un regulament de organizare a unităţilor de învăţământ, un regulament cadru. Dacă la nivelul unităţilor şcolare se stipulează în acest regulament şi alte elemente de drepturi şi obligaţii evident aceste drepturi şi obligaţii trebuie să fie respectate de către toţi profesorii şi elevii acelei unităţi şcolare. Fapt pentru care, eu personal nu ştiu regulamentul acelei şcoli şi nu cred poate să ştie cineva toate regulamentele celor şase mii şi ceva de unităţi şcolare din România. În interiorul unităţii şcolare, am discutat şi cu inspectorul şcolar, am văzut şi punctul de vedere al conducerii liceului respectiv, se vor face în continuare dezbateri. Am înţeles că elevul respectiv chiar a semnat un acord că vizavi de regulamentul de ordine interioară din acea unitate şcolară. Atâta timp cât acest regulament se respectă nu cred că putem discuta de abuz sau de altceva. E un regulament pe care trebuie să-l respecte şi elevii, şi profesorii, şi chiar părinţii în unele situaţii,” a declarat Liviu Pop.

Citiți și: 

C. T. Popescu: Sunt de acord cu ministrul Pop. Corect e să te tunzi dacă vrei la Liceul Teologic „Inochentie Micu”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri