Liviu Pop: Sper ca din toamnă să nu mai avem profesori necalificați

Data actualizării: Data publicării:
elevi clasa profesor

Mii de profesori necalificații ar putea fi scoşi din sistem la toamnă. Este unul dintre proiectele noului ministru al Educaţiei, Liviu Pop. Astfel, sistemul de învăţământ ar oferi copiilor şanse egale de pregătire reală, indiferent că sunt la sat sau la oraş. Invitatul emisiunii „În faţa ta” a recunoscut, însă, că întâi va trebui să găsească suficient personal calificat pentru a ocupa miile de posturi ocupate acum de suplinitori.

Am o mare problemă. Sper să o rezolv. Din tot sistemul bugetar, doar în învăţământ pot preda profesori necalificaţi. Aţi fost într-un spital din România unde v-a operat un medic necalificat? Aici trebuie să avem instrumentele pe care le-am pregătit. În sensul în care, sper, în toamna acestui an să nu avem niciun necalificat în şcoală”, a spus Liviu Pop.

Eu o să încerc, cât îmi permite astăzi statutul de ministru. Trebuie modificată Legea educației naţionale, să nu mai aibă voie să predea necalificaţi, dar în acelaşi timp tre să fiu sigur că am profesori calificaţi de pus în faţa clasei când începe anul școlar”, a adăugat el.

Ministrul a spus că în România sunt câteva mii de profesori necalificați.

Facem evoluţia exact după ce avem încheiat anul şcolar şi repartiția examenului de titularizare care este peste câteva zile”, a mai spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri