Măsuri după prăbușirea tavanului unei școli

Data publicării:
tavan prabusit scoala 141 bucuresti_radu ciorniciuc

Toate școlile din țară vor fi evaluate de urgență pentru a se stabili care este starea clădirilor, a anunțat ministrul Educației. Inspectoratele școlare au termen până săptămâna viitoare să prezinte situația școlilor Ministerului. Decizia lui Pavel Năstase vine după ce, joi, la școala 141 din Capitală s-a prăbușit tavanul. 

Este neplăcut, este chiar trist ceea ce s-a întâmplat acolo. Și am avut această mare șansă că acolo nu au fost copii sau chiar și profesori. Ce măsuri am luat la nivelul ministerului? Astăzi voi da o notă către toate inspectoratele școlare astfel încât să verifice toate unitățile școlare din raza lor de acțiune, astfel încât elevii și profesorii să își desfășoare activitățile în siguranță și voi primi un raport în cursul săptămânii viitoare. Vom mai avea poate cazuri de școli fără autorizație, dar nu vom mai avea cazuri de școli în care să se întâmple ceea ce s-a întâmplat aici”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Tavanul din rigips de la ultimul etaj al Şcolii 141 din Rahova s-a prăbuşit, joi dimineaţa. Copiii nu erau la cursuri întrucât este „Săptămâna altfel", aşa că nimeni nu a fost rănit. Elevii vor fi fost mutaţi temporar, începând de luni şi până la sfârşitul semestrului, la Şcoala 127,

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri