Mircea Cărtărescu apără generația Facebook

Data actualizării: Data publicării:
mircea cartarescu captura

Scriitorul Mircea Cărtărescu dă replica rectorului de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, ce spunea că generaţia de studenţi Facebook şi Google nu are destulă cultură generală şi s-a obişnuit să îşi rezolve temele cu informaţii găsite pe Internet.

Scriitorul îi transmite că nu crede în conspiraţia care i-ar face pe tineri mai ușor de manipulat cu ajutorul Internetului. Mircea Cărtărescu povesteşte că băiatul lui foloseşte tastatura mult mai repede decât el, este familiarizat cu toate aplicaţiile de socializare şi cu toate acestea nu i se pare, citez, "spălat pe creier".

"Personal, nu cred că există o conspiraţie pentru idiotizarea tinerelor generaţii ca să fie manipulate mai uşor (...). Puștiul meu scrie pe claviatură de trei ori mai repede ca mine, computerele n-au secrete pentru el, umblă pe Skype, pe WhatsApp, pe YouTube și pe alte chestii de zici că plutește și vă jur că nici el, nici colegii lui nu mi s-au părut vreodată imbecili spălați pe creier," a scris Mircea Cărtărescu pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri