Mizerie în căminele Universității Politehnica din Capitală

Data publicării:
politehnica wikipedia

Pentru unii studenţi, anul universitar a început cu stângul. Tinerii se plâng că au găsit camerele pline de mucegai, igrasie, iar gândacii şi şoarecii, sunt locatari vechi ai clădirii. Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Capitală spun însă că sunt cazuri izolate şi dau vina pe edili, că nu au deratizat campusul.

Mulţi tineri abia ajunşi în căminele din Regie au găsit în camere paturi cu saltele murdare, mucegai pe pereţi şi băi care nu funcţionau. După ce au imortalizat momentul, s-au apucat de treabă.

Tinerii şi părinţii au fost şocaţi de ce au găsit în cămine.

„Este mizerie, este praf, WC-ul trebuie spălat, dar nu trebuie să investeşti foarte mulţi bani”, a spus un student. 

„Da, este foarte urâtă. Trebuie să dezinfectăm, să facem curat. Prima data ne-am gândit să schimbăm butucul de la uşă pentru că trebuie, o să renovăm”, a adăugat altă studentă. 

Administratorul nu a vrut să răspundă oficial. Neoficial însă, a dat o explicație.

„Mizerie în camere... fiecare își face curat în camera lui. Căminul acesta a fost locuit până acum două zile. S-a luat gunoiul s-a spălat pe jos şi deja noi am cazat”, a spus administratorul.

Rectorul Universităţii Politehnica este convins că sunt cazuri izolate. Mai mult, acesta a promit un campus verde.

„A fost un singur cămin cu probleme anul acesta, asta pentru că studenţii care au lucrat pe vară au ieşit foarte târziu şi nu a putut fi igienizat. Un singur cămin din 30. Problema noastră este şi problema generală a Bucureştiului, şi anume deratizarea. Sunt încă rozătoare pe tot parcursul Dâmboviţei”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Cu toate astea, studenţii mai mari recunosc că vina este în ambele tabere.

„Fiecare are partea lui de vină. Universitățile au o autonomie și își gestionează fondurile. Atâta timp cât nu au o înclinație pentru a construi cămine, a le renova eficient. O parte din vină îi revine și studentului. Nu are grija necesară pentru a menţine aceste cămine”, a explicat Sorin Dan Pușcaș, vicepreşedintlee al Uniunii Studenţilor din România.

15.000 de studenţi locuiesc în căminele Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri