Noi dovezi ale agresiunilor la școala din Vața

Data publicării:
palme


- Dă-ți două palme! Mai tare, mai tare!

Mama unui elev de clasa a şasea care învaţă la şcoala din Vaţa a făcut publică această înregistrare audio, care ar surprinde modul de a preda al profesorului de Informatică.

„Copilul e tot vânăt pe aici, julit, cum i-a dat aici, în osul ăsta”, spune mama copilului.

„Venea copilul vânăt acasă, îl întrebam, copilul nu zicea nimic, până când mi-a arătat înregistrarea. În ziua următoare copilul a fost luat de mânecă și băgat într-o cameră”, mai spune femeia.

Şi alţi copii au povestit despre o încăpere pe care au numit-o "camera de tortură". Inspectorii şcolari spun că n-au dovezi despre aşa ceva, dar vor începe o anchetă.

Cercetarea disciplinară prealabilă se realizează de către o comisie care va fi numită prin hotărârea consiliului de administrație de la nivelul unității de învățământ”, declară Maria Ștefănie, inspector șef ISJ Hunedoara.

Vizată, alături de profesorul de Informatică, ar fi directoarea şcolii, care şi-a dat între timp demisia. Va rămâne însă profesoară de Matematică.

„Această demisie chiar nu schimbă cu nimic situația actuală, pentru că o simplă demisie nu șterge urmele care au fost lăsate în această școală”, spune tatăl unui elev.

Noi am cerut ca și băiatul să fie consiliat de un psiholog și dacă se poate să fim toată familia, pentru că ne ajută foarte mult”, adaugă mama elevului.

„Vom efectua alte vizite și îi vom sprijini pentru că, cu certitudine, ceea ce se întâmplă în această școală, suspiciune momentan, este o încălcare a drepturilor copilului”, spune Ionela Lazăr, purtător de cuvânt DPDC Hunedoara.

În acest caz e în derulare şi o anchetă a procurorilor, care au primit două plângeri pentru loviri şi rele tratamente aplicate minorului. Infracţiuni pedepsite cu până la 7 ani de închisoare.

Cameră de tortură” la școală. Încă un caz de violență în învățământ

Camera de tortură” | Directoarea acuzată se apără

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri