O fetiţă a sărit pe geamul de la toaleta grădiniţei

Data publicării:
geam gradinita

Caz revoltător la o grădiniţă din Slatina. O fetiţă de cinci ani, care rămăsese blocată în toaletă, a sărit pe geam de la etajul unu. Educatoarea nu a ştiut nimic de copilă până când nu a fost anunţată de colegi. Femeia spune că nu a văzut când micuţa a ieşit din clasă, aşa că nu a putut să anunţe îngrijitoarea să o ducă la baie. Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor.

Incidentul s-a produs luni dimineaţă, la o grădiniţă din Slatina. Educatoarea care trebuia să-i supravegheze pe cei 20 de copii susţine că nu a văzut-o pe fetiţă când a ieşit singură din clasă să meargă la toaletă. Speriată că uşa de la baie nu se mai deschide, copila s-a urcat pe rezervorul cu apă al toaletei şi a sărit pe geam, de la etajul unu. A fost ridicată de pe asfalt de copiii mai mari, de la şcoala care este în aceeaşi curte cu grădiniţa.

Distanţa dintre sol şi geamul de la care a căzut fetiţa este de aproximativ cinci metri. Din fericire nu a fost rănită, iar elevii care se aflau în curtea şcolii i-au acordat primul ajutor.

Copila a fost dusă pe braţe în sala de sport, iar profesorul a anunţat-o pe educatoare. La grădiniţă au fost chemaţi şi părinţii.

Fetiţa este bine, am fost cu ea la medic, este în regulă”, a spus mama fetei.

Conducerea grădiniţei încearcă acum să afle cum s-a întâmplat totul. În mod normal, copila ar fi trebuit să o anunţe pe educatoare, iar acesta la rândul ei să cheme un îngrijitor care să o însoţească pe fată la toaletă.

Vom afla cine este vinovat şi care sunt sancţiunile care se impun”, precizat Mihaela Dicu, directoarea Grădiniţei nr. 2, Slatina

Ancheta de la grădiniţă este supravegheată de Inspectoratul Şcolar Olt.

Monitorizăm desfăşurarea şi derularea acestei cercetări disciplinare. „Aşteptăm şi noi rezultatele care vor fi în urma acestei cercetări disciplinare şi apoi măsurile pe care Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ trebuie să le ia în urma cercetării efectuate”, a explicat Leontina Manea, inspector pentru educaţie timpurie ISJ Olt

La grădiniţă s-au luat deja câteva măsuri. La geamuri au fost puse gratii, iar uşa de la toaletă a fost reparată. Prea târziu, spun părinţii.

Dacă se dovedeşte că sunt vinovate, educatoarea şi îngrijitoarea riscă inclusiv concedierea. Cazul este cercetat şi de poliţie, deşi părinţii au refuzat să depună plângere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri