Profesorul-magician de fizică. Cum decurg orele în care elevii învață să facă flăcările să danseze

Data publicării:
prof

Fizica nu este acea materie dificilă şi plictisitoare. Ci distractivă şi captivantă. O demonstrează un profesor din Galaţi, care foloseşte experimente inedite ca mod de predare a noţiunilor teoretice. La orele lui, elevii au construit tubul lui Ruben, care scoate flăcări după sunete muzicale. Tot sub îndrumarea dascălului, micii fizicieni au făcut sisteme de producere a energiei verzi, alarme, oglinzi infinite sau catapulte.

Dan Voiculescu este dascăl de 28 de ani. De 17, predă fizica la Colegiul Naţional "Costache Negri" din Galaţi şi este unul dintre cei mai iubiţi profesori din şcoală. Laboratorul său este un loc magic, în care au loc experimente care de care mai spectaculoase şi unde profesorul are fulgerele la degetul lui mic.

Dan Voiculescu, profesor de fizică: „Fizica fără experiment nu se face. Atunci copiii au ocazia să vadă cu ochii lor că, într-adevăr, ce discutăm noi la teorie se şi întâmplă în realitate, în practică.”

Orele profesorului Voiculescu sunt o joacă neîntreruptă cu legile fizicii. Irina şi Bogdan sunt elevi în clasa a XII-a şi, sub îndrumarea dascălului, au făcut flăcările să danseze.

Alte proiecte interesante făcute de elevi la orele de fizică sunt oglinda infinită sau alarma pentru locuinţă.

Toţi elevii profesorului Voiculescu trebuie să realizeze proiecte practice, însă ele nu sunt o corvoadă pentru elevi, dimpotrivă, fac fizica mult mai captivantă.

Elev: „Sunt foarte atractive deoarece reuşeşte domnul profesor să ne implice pe toţi, ne sfătuieşte să ne folosim creativitatea, ingeniozitatea.”

Dan Voiculescu - profesor de fizică: „Toate clasele de profil real trebuie să facă un experiment spre sfârşitul semestrului, care să reflecte ce au învăţat din materia semestrului respectiv, o lucrare pratică. După cum vedeţi, avem multe făcute pe aici.”

Andra Ionescu, directorul Colegiului Naţional "Costache Negri": „Avem un profesor excepţional. Domnul profesor Dan Voiculescu este profesor de fizică la noi în şcoală de nişte ani buni şi de-a lungul timpului a demonstrat cu fiecare generaţie că fizica se învaţă experimentând.”

În fiecare an, 240 de copii află tainele fizicii cu ajutorul dascălului Dan Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri