Șefe de promoție la academii militare 

Data publicării:
oana sefa promotie academia navala

Oana Popa a reușit să îi întreacă pe toți băieții de la Academie la examenul final și a devenit șeful promoției 2016. Cinci sutimi au despărţit-o de un 10 curat.

„Au fost niște ani grei, cu multă muncă, dar consider că prin perseverență poți ajunge foarte departe”, spune Oana Popa, șefa de promoție a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Și pentru colegii ei a fost cea mai emoționantă zi:

A fost o zi pe care am așteptat-o 4 ani de zile.”

Mi-am ales o carieră de uscat, dar tot în unitățile forțelor navale.”

Fiți conștienți că pregătirea dvs. nu se termină aici și că adevăratele examene abia acum încep”, spune Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale.

Şi la Academia Forţelor Aeriene, şef de promoţie este tot o fată.

Sublocotenent Delia Bahnovei, şefă de promoţie: „Cei mai frumoşi ani din viaţa mea, acum sunt pregatită să dau tot ce pot să evoluez din punct de vedere profesional.”

Delia Bahnovei este din Suceava şi a absolvit cu 9,57 la specializarea controlul traficului aerian. Sublocotenentul a făcut cunoştinţă cu viaţa militară încă din adolescenţă: a absolvit cursurile Liceului Militar de la Câmpulung Moldovenesc.

Lt. col. Bogdan Chioseaua, purtător de cuvânt Academia Forţelor Aeriene: „Sunt mai sârguincioase fetele, sunt mai aplecate spre studiu.”

Este al şaptelea an consecutiv când şeful de promoţie de la Academia Forţelor Aeriene este o fată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri