VIDEO. Coadă de sute de oameni pentru un liceu din București

Data actualizării: Data publicării:
inscriere liceu bucuresti

Concurență mare pentru un liceu bun în Bucureşti. Aproape 700 de adolescenţi, susţinuţi de părinţi şi fraţi, au venit cu noaptea-n cap în Capitală pentru a se înscrie la şcoală. Unii au bătut drumul tocmai din Moldova, alţii au venit din jurul metropolei, dar toţi cu aceeaşi speranţă: că liceul făcut la Bucureşti le va deschide calea spre o facultate bună.

„Am venit din judeţul Iaşi şi am ales Bucureştiul deoarece sora mea va veni şi se va muta cu mine. Eu sunt studentă aici şi am zis să fim împreună”, spune o tânără.

„Am zis că am mai multe oportunităţi şi am zis să stau şi eu la viaţa de la oraş”, spune un elev din Județul Bacău.

Oamenii spun că s-au așezat la coadă de la 6 dimineața, pentru că sunt mulți elevi din provincie care au venit să se înscrie la un liceu din București.

Oamenii așteaptă la coadă mai bine de o oră pentru a intra și a completa formularul de înscriere.

În sălile de clasă special amenajate intră doar câte 15 persoane pentru înscrieri. Oamenii sunt nemulțumiți că trebuie să aștepte atât de mult doar pentru a depune un formular.

Aceasta este a doua zi de înscrieri la școala Sfinții Voievozi din Capitală, singura unde se pot depune opțiunile pentru licee din București, în cazul elevilor din afara orașului. Ieri au fost completate circa 600 de formulare.

Opțiunile pentru licee din București mai pot fi făcute până joi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri