Zeci de elevi din Pitești refuză să intre la ore

Data publicării:
protest elevi pitesti

Protest la o şcoală din Piteşti. 29 de elevi refuză să mai intre la ore dacă un coleg de clasă, despre care spun ei că este agresiv, nu va fi mutat la altă şcoală. Copiii de clasa a şaptea sunt susţinuţi în demersul lor de părinţi, dar şi de dascăli şi de directorul instituţiei de învăţământ. În replică, părinţii băiatului cu nevoi speciale spun că de fapt copilul lor este cel marginalizat.

Protestul celor 29 de elevi de clasa a şaptea de la Şcoala „Ion Luca Caragiale” din Piteşti a început la ora 8, atunci când ar fi trebuit să intre la ore. Însoţiţi de părinţi, copiii au stat în faţa cancelariei cu pancarte în mâini. Ei cer mutarea la altă şcoală a unui coleg, pe care îl acuză că îi agresează fizic şi verbal.

Copilul a fost transferat în semestrul doi, anul trecut, ca alternativă de integrare la noi în clasă. Copiii au încercat să-l integreze, ei, noi, profesorii, şcoala, numai că de la limbaj nepotrivit, am ajuns la loviri”, afirmă Iuliana Pârvu, președintele comitetului de părinți.

Iată ce spun părinții:

Nu doar el este discriminat. Această discriminare este valabilă şi pentru ai noștri copii, care nu mai fac ore”.

Pur şi simplu i-am zis copilului meu: încearcă să eviţi”.

Părinţii băiatului cu nevoi speciale spun că de fapt colegii lui sunt cei care nu îl acceptă în colectivitate.

Îl monitorizăm în continuare. Adică este consiliat psihologic. Nu, nu mi se pare o soluţie (n.r. - să îl mutăm de aici )”, spune Viorel Rizoiu, tatăl copilului.

Atâta timp cât vom avea sprijinul părinţilor, cred eu că vor fi soluţii. Legal, el trebuie să urmeze cursurile în învăţământ”, precizează Alin Vlad, directorul şcolii .

Părinţii celor 29 de elevi au depus plângeri şi la Inspectoratul Şcolar Argeş.

Fără acordul părinţilor nu putem să mutăm copilul sub nicio formă, decât disciplinar”, afirmă Dumitru Tudosoiu, inspector general în cadrul ISJ Argeş.

Pentru a vedea dacă într-adevăr comportamentul elevului este agresiv, conducerea Inspectoratului Şcolar Argeş a trimis la şcoală o comisie de anchetă. Până nu se va lua o decizie, colegii băiatului sunt hotărâţi să nu mai intre la ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri