Eurodeputata care l-a învins pe Viktor Orban, mesaj pentru români și Guvernul Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
Judith Sargentini, europarlamentar olandez_digi24

Europarlamentara ecologistă care l-a învins pe Viktor Orban în Parlamentul European şi a obţinut declanşarea procedurii privind articolul 7 în cazul Ungariei are acum un mesaj pentru Puterea de la Bucureşti.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, Judith Sargentini spune ce ar trebui să înţeleagă PSD din ce s-a întâmplat azi în Parlamentul European.

Este vorba de un puternic avertisment politic. În ceea ce priveşte Polonia şi Ungaria, am acţionat târziu şi am văzut cum statele membre au preferat să-şi ferească privirea, în loc să ia măsuri. Şi cred că acesta a fost un semnal pentru cetăţenii români care au ieşit în stradă vara aceasta şi au fost bătuţi cu bestialitate. Pe urmă, aceşti oameni au boicotat acel referendum ridicol despre cine cu cine să se căsătorească. Vreau ca aceşti români să se simtă împuterniciţi de PE, iar Guvernul român să înţeleagă că trebuie să pună capăt practicilor sale şi să vă facă ţara una democratică, una care să facă parte cu succes din familia europeană”, a spus Judith Sargentini, europarlamentar olandez, Verzi.

Citește și Finlanda, gata să preia președinția Consiliului UE în locul României. Reacția MAE

Prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans a declarat, marţi, prezentând raportul MCV, că, în ultimele luni, în România s-a înregistrat un regres regretabil legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei.

El a spus că sunt opt măsuri care trebuie adoptate. Comisia Europeană recomandă, în raportul publicat marţi, suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare, suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie, respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere, îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi relansarea procedurii de revizuire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri