100 de apeluri, în căutarea persoanelor din Bamboo. 15 ambasade au cerut informații

Data publicării:
170121_BAMBOO_INCENDIU_29_INQUAM_Octav_Ganea

Numărul apelurilor la linia de telefon pusă la dispoziţie de Ministerul Afacrerilor Interne pentru informaţii privind incendiul din clubul Bamboo a depăşit o sută de-a lungul zilei. Au sunat, de la angajaţi ai ambasadelor străine şi până la simpli cetăţeni care nu-şi găseau prietenii ori rudele şi ştiau că petreceau în club. Mulţi au sunat pentru a cere informaţii, dar au fost şi apeluri care le-au oferit autorităţilor date preţioase pentru anchetă.

15 dintre acestea au fost primite de la ambasade, 65 de la persoane care cereau informații despre prieteni sau rude care au fost în club și nu puteau fi contactate, șapte dintre cei care au sunat solicitau informații despre persoane aflate pe lista celor aflați la spital sau în drum spre unitățile medicale, trei dintre apelați s-au oferit să furnizeze informații despre incendiu. 32 de persoane care au sunat au cerut informații care nu aveau legătură cu cauza.

90% dintre apelurile care semnalau persoane ce nu pot fi contactate au fost verificate și s-a comunicat răspuns solicitanților.

La nivelul MAI a fost activată o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în club pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital.

În urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă după-amiază mai sunt internate cinci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri