Protest în Piața Victoriei față de propunerile de schimbare a legilor justiției

Data actualizării: Data publicării:
victoria

Proteste în faţa Guvernului României, în această seară. Peste 400 de oameni au ieşit din nou în stradă, duminică seară, nemulţumiţi de propunerile ministrului Tudorel Toader de schimbare a legilor justiţiei.

Este de așteptat ca numărul protestatarilor să crească în următoarea oră.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite ale Americii i-a cerut ministrului Tudorel Toader să se întâlnească pentru a discuta despre propunerile de modificare a legilor justiţiei.

În urmă cu doar câteva zile Hans Klemm a criticat schimbările anunţate de Tudorel Toader.

Există în Piață și oameni nemulţumiţi de situația din sistemul e sănătate.

Un grup infracţional organizat, care a furat banii a sute de români imobilizaţi la pat şi i-a umilit. Care le-a interzis pensionarilor cu handicap major accesul în sediul Casei Naţionale de Sănătate. Sunt descoperirile procurorilor într-un dosar uriaş de corupţie, în care au fost reţinute 14 persoane, inclusiv mai marii Casei Naţionale şi a Municipiului Bucureşti. Paguba atinge 3 milioane de euro.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se afla în fruntea piramidei. Procurorii spun că din ianuarie 2016 şi până de curând au dispărut, din bugetul Casei Naţionale, peste trei milioane de euro. În afacere au intrat şi şase directori şi funcţionari ai Casei de Asigurări Bucureşti. Cu toţii ar fi protejat cel puţin patru firme specializate în îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

SC Almis Îngrijiri Medicale SRL şi SC Alicia Medical Expert SRL sunt doar două dintre ele. Sub protecţia şefilor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, administratorii firmelor reuşeau să înregistreze sute de dosare fictive pe numele unor pacienţi inventaţi şi ulterior cereau decontarea serviciilor de îngrijire la domiciliu. Şefii Casei de asigurări nu-şi ofereau ajutorul dezinteresat, spun procurorii. Un intermediar încasa banii de la firme, iar o parte din sume ar fi ajuns în buzunarele unor importanţi funcţionari din cele două instituţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri