GRAFICĂ. Cum s-a petrecut carambolul din Crângași în care a fost implicată o autobasculanta de 40 de tone

Data actualizării: Data publicării:
accident Crangasi 2 161017

Patru autoturisme şi o basculantă au fost implicate într-un accident, luni, în una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti: la coborârea de pe Podul Grant, în cartierul Crângaşi. Maşina de mare tonaj, al cărei şofer a încercat să evite carambolul, a urcat pe trotuar şi s-a oprit la câţiva centimetri de uşa unei farmacii. O singură persoană a fost rănită. Şoferul basculantei a avut prezenţă de spirit în mijlocul unui carambol în care au fost implicate în total patru maşini în afara colosului pe care îl conducea.

Accidentul a fost provocat de un şofer care ar fi trecut pe roşu, a lovit un automobil ce avea prioritate şi l-a împins spre basculantă. Din instinct, şoferul acesteia a virat dreapta şi a ajuns să dea peste două vehicule parcate. Impactul i-a mai redus viteza aşa că atunci când a ajuns pe trotuar pietonii au apucat să se ferească. Chiar şi aşa s-a oprit la limita dezastrului: în uşa unei farmacii plină cu clienţi. Urmele de frânare erau vizibile pe mai bine de 50 de metri.

Şoferul care a provocat accidentul, un pensionar, nu a putut fi audiat de poliţişti. A fost prea îngrozit de ce a făcut.

Din primele informații ale poliției, se pare că el nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani va fi anchetat penal pentru distrugerile provocate. Şi pentru rănirea unei persoane, care din fericire a scăpat însă uşor.


O autobasculantă a ciocnit luni patru mașini, apoi a intrat pe trotuar lovind trei pietoni și s-a oprit într-o farmacie. Accidentul s-a petrecut în zona Crângași, la intersecția cu strada Ceahlău.

ACTUALIZARE 15:07 Declarația șoferului autocamionului: „Ăsta cu Loganul a întors și a acroșat-o pe doamna și a aruncat-o direct în fața mea și eu ca să o evit am luat dreapta și am ajuns aici. Mașina pe care a lovit-o venea din același sens cu mine, dar a aruncat-o direct pe banda mea de mers, a răsucit-o și a aruncat-o în față. Dacă nu eram atent și să țin picioarele pe frână, să mă uit să nu fie pietoni, am virat dreapta. Am venit numai într-un balans așa. Dacă aveam viteză, nu mă mai puteam opri”, a declarat șoferul pentru Digi24:

ACTUALIZARE 15:05 Potrivit unui martor ocular, Loganul a lovit mai în. Atâi una dintre mașinile parcate pe margine. Acesta a lovit, la rândul ei o alta. Ca să evite o femeie, la rândul său, camionul a intrat într-un taxi care staționa. „Dacă nu era taxiul, cu care să facă impact, intra peste cei din farmacie”, a povestit bărbatul.

El spune că Loganul nu a acordat prioritate. Loganul rămăsese pe linia de tramvai și a vrut să vireze stânga. Nu s-a asigurat și a aruncat mașina condusă de o femeie în camion, camionul a vrut să evite și a lovit la rândul lui taxiul.


ACTUALIZARE 15:03 Din cei trei pietoni, unul singur a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital. Martori oculari spun că de vină ar fi șoferul unui Logan, care nu a acordat prioritate, a vrut să vireze și a lovit o femeie. Camionul plecase de la semafor, deci nu avea viteză și a vrut să evite lovirea femeii.

Autobasculanta venea dinspre podul Grant și se îndrepta către piața Crângași.

În zonă circulația se desfășoară cu dificultate.


Polițiștii se îndreaptă către locul accidentului, iar ambulanțele sunt deja la fața locului, mai ales că informația primită de operatorii de la 112 vorbea și de faptul că trei pietoni care se aflau în zonă ar fi fost loviți. Potrivit primelor relatări, se pare că șoferul autobasculantei ar fi încercat să evite un autoturism, iar camionul a intrat pe zona din margine, unde erau parcate mai multe mașini, patru la număr mai exact. A ajuns pe trotuar, acolo unde s-ar fi aflat și cei trei pietoni. Deocamdată nu sunt informații despre starea victimelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri