Accidentul lui Dan Condrea | Primele declarații ale martorilor

Data publicării:
ACCIDENT PATRON HEXI FARMA 23 220516-1

Primele declaraţii făcute de femeia care a sunat la 112 să anunţe accidentul în care a fost implicat maşina condusă de Dan Condrea. Declarațiile au fost făcute de Gabriela Pelin în urma cu doar câteva minute, chiar la locul impactului, pentru Digi24. 

- Avea foarte multe hârtii în dreapta lui, toate au sărit pe geam. Ori a pierdut şi a încercat să o ia înapoi.... nimeni nu a văzut că el a încercat să vină înapioi dar a luat copacul, pur și simplu, cred că viteza nu i-a permis... este un șanț...

- L-aţi văzut vorbind la telefon?

- Da, vorbea la telefon când m-a văzut pe mine. A dat semnal, m-a depăşit, avea telefon chiar pe partea dreapta. 

- Eu circulam cu 80-90 maxim.

- Şi el când v-a depăşit?

- Nu cred că avea mai mult de 100, la o depăşire...

- Aţi văzut momentul când a ieşit în decor.

- Am văzut când a dispărut de aici, nu când a intrat în copac.  

Biciclistul care a fost martor al accidentului rutier le-a povestit jurnaliştilor de la site-ul de ştiri secundatv că se afla la aproape 300 de metri de locul impactului. Nu a văzut momentul în care maşina a ieşit de pe şosea, dar i-a atras atenţia zgomotul.

S-a îndreptat rapid către locul accidentului, unde a ajuns şi cel de-al doilea martor - o femeie, al cărei autoturism fusese depăşit de cel al lui Dan Condrea, înaintea impactului.

„Mașina era zob. Se lovise de copac și era contorsionată complet. Airbagurile erau umflate - dar degeaba. Apoi femeia a găsit portofelul și telefonul bărbatului. Telefonul era plin de țărână. Femeia îmi tot spunea să mai căutăm, că poate a mai fost vreun pasager”, a povestit bărbatul.

El a povestit şi că femeia a fost cea care a sunat la 112. Tot ea i-a spus că maşina avea viteză foarte mare atunci când a trecut pe lângă ea. Şoferiţa a confirmat, pe contul său de Facebook, apelul la 112 şi mărturia bărbatului.

„Am sunat la 112 și am căutat supraviețuitori împreună cu biciclistul, dar când i-am arătat, domnul a spus că nu se poate apropia că i s-a făcut rău. Am continuat să caut singură pe lângă autoturism şi l-am descoperit sub fiarele contorsionate cu faţa în jos, dar nu mai respira”, a povestit Gabriela Monica.

Cei doi martori au fost audiaţi de poliţiştii care au făcut primele investigaţii în dosar. Urmează să fie chemaţi de procurori, având în vedere că ancheta a fost preluată de Parchetul General.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri