SRI: Pachetul de la Tribunalul Baia Mare nu e un pericol

Data actualizării: Data publicării:
mascati icon diicot ...diicot.ro

A fost alertă, astăzi, la Palatul de Justiție din Baia Mare. Un bărbat a anunțat telefonic că în clădire se află o bombă. În același timp, în tribunal a fost depistat un pachet suspect în toaleta destinată publicului.

alerta cu bomba palat de justitie baia mare-digivox (3)

Actualizare: Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat că pachetul suspect de la Tribunalul Maramureș avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat, însă verificările echipei pirotehnice a SRI au relevat faptul că acesta nu reprezintă un pericol.

Pachetul avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat, fire, led luminos. În urma inspecției echipei pirotehnice a SRI s-a constatat că nu prezintă un pericol, nu conține material explozibil. Cazul a fost preluat de procurori”, a declarat Ovidiu Marincea.


 

Alarma a fost dată în jurul orei 9:30, când toți cei din Palatul de Justiție au fost evacuați.

Ofițerii care au analizat la fața locului un pachet suspect au decis să ia toate măsurile de precauție. La fața locului a fost adus un aparat special pentru a scana coletul suspect. Potrivit unor informații neconfirmate, conținutul pachetului ar semăna cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Au fost alertate DIICOT și SRI și se fac cercetări.

Daniela Waltner, purtător de cuvânt al Tribunalului Maramureș, a declarat la Digi24 că nu se știe deocamdată cine a sunat la 112, dar în orice caz, în intervalul 9:30-10:00, la parterul clădirii, în toaleta destinată publicului, ar fi fost găsit un obiect suspect. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri