Alunecare de teren de proporții în județul Prahova

Data publicării:
alunecare

Vremea rea a provocat o alunecare de teren de proporţii în judeţul Prahova.  Șase proprietăți din satul Țârculești, comuna Gornet Cricov, au fost afectate joi de o alunecare de teren, iar cei cinci locatari, între care un copil, au fost evacuați de urgență și cel mai probabil vor fi strămutați, pericolul fiind prea mare.

Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat la Digi24 că e vorba de o rupere pe verticală, cu o înălţime de 10 metri pătraţi și o lăţime de 45 metri.  Alunecarea de teren a afectat șase proprietăţi, toate împrejmuiririle sunt distruse în totalitate, o anexă gospodărească este răsturnată, a precizat purtătorul de cuvânt.

În cazul în care se va impune strămutarea celor cinci persoane, ele  vor fi cazate temporal la căminul cultural din localitate, urmând că în şedinţa extraordinară a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă al județului să li se asigure două din cele șase locuinţe modulare existente la nivelul judeţului. 

Problema cu alunecarea de teren din satul Țărculești este mai veche, din 2016, iar ploile nu au făcut decât să accentueze fenomenul, a declarat la Digi24 primarul Călin Ion. „Problema e că acum nu putem să ajută oamenii din zonă, pentru că legea nu permite intervenția pe proprietăți particulare”, a spus primarul. El a adăugat că potrivit evaluării unui expert, stabilizarea zonei ar putea costa un milion și jumătate de euro, o sumă mult prea mare față de posibilități.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri