Ambasadorul României la Bruxelles: A fost reinstituită alerta maximă pe tot teritoriul Belgiei

Data publicării:
stefan tinca

Ambasadorul României la Bruxelles a declarat că oraşul este pe jumătate paralizat. „Aeroportul este închis pe o perioadă nedeterminată și metroul este suspendat. Programul în şcoli s-a suspendat, magazine care s-au închis iar cartierul european este delimitat şi filtrat de poliţie şi armată. Copiii sunt păstraţi în şcoală, fără alertare, părinţii sunt chemaţi să-i ia. A fost reinsituită alerta maximă de 4, acum e pe tot teritoriul Belgiei. Sunt forţe noi de armată care vor fi dislocate în gări, am înţeles.”

„Aeroportul Charleroi este în general pentru zboruri lowcost şi din câte ştiu funcţionează la capacitate maximă, nu se pot devia acolo. Am inţeles că s-au luat măsuri la aeroportul Liege și s-au redirecţionat zboruri și în ţări vecine. Suntem în legătură cu MAE local şi nu avem nicio informație că ar fi români între răniţi sau morţi. Pe acest fond s-a suprasaturat reţeaua de telefonie şi au fost familii care nu puteau să-i contacteze. Au mai fost şi delegaţi, dar între timp s-a luat legătura cu ei.
Parlamentul şi Comisia Europeană și-au suspendat reuniunile şi personalul nu mai iese din clădire şi îndemnul general la populaţie e să rămână unde sunt şi să fie vigilenţi”, informează Ștefan Alexandru Tincă.

„Reprezentanţa TAROM şi alte companii ofere soluţii pentru românii care trebuie să ajungă în Belgia. Avem delegaţii oficiale aici care au optat pentru un zbor la Amsterdam şi găsim o soluţie să ajungă acolo. E posibil să fie o reluare graduală a zborurilor, rămâne de văzut. Au fost două explozii, să vedem cum poate fi procesat acest flux.”, potrivit ambasadorului român la Bruxelles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri