Anchetă într-un spital în care bidoanele Hexi Pharma încă se găsesc în saloane

Data publicării:
biocide-3

Imaginile au fost suprinse pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava săptămâna trecută. Într-un raft sunt mai multe flacoane pe care scrie Hexaclor. Filmarea a ajuns pe internet, iar Direcția de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă şi a anunţat Ministerul Sănătăţii.

„Încă din data de 12.05, Direcția de Săntate Publică, în urma solicitării Ministerului Sănătăţii a transmis tuturor spitalelor de pe raza județului Suceava blocarea stocurilor de biocide care aparțin firmei Hexi Farma. Direcția de Sănătate Publică a trimis o echipă de control la fața locului”, spune Andrei Ianovici, directorul DSP Suceava.

Evaluăm stocul și ce produse s-au folosit”, explică unul dintren inspecotrii trimişi în control.

Conducerea spitalului susține că toți dezinfectații de la Hexi Pharma au fost retrași şi depozitați în magazie. Spitalul avea în stoc 1.704 litri de astfel de substanţe când a izbucnit scandalul.

Singura explicație posibilă este aceea că s-a folosit recipientul și nu conținutul. A fost refolosit recipientul pentru că ultima ridicare din magazie a acelui flacon de Hexaclor a fost pe 11 februarie 2016”, susţine Doina Chirap, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean din Suceava.

Conducerea spitalului a anunțat că a început şi o anchetă internă pentru a stabili dacă într-adevăr acele flacoane au fost refolosite, lucru care este oricum ilegal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri