Angajaţii TAROM explică de ce întârzie avioanele

Data publicării:
AVIOANE PRESEDINTE TAROM-1

Tehnicienii companiei aeriene, care verifică aeronavele înainte de a pleca în cursă, acuză lipsuri.

„Lipsă de calculatoare pentru a studia manualul avionului, lipsă de maşini cu care să ajungem la aeronave să le pregătim de zbor şi să le pregătim după zbor şi să le verificăm, condiţii insalubre în care ne desfăşurăm activitatea la birou. Stocul de piese este minim şi dacă nu le avem se comandă în regim de urgenţă. Şi vă daţi seama costul care este în regim de urgenţă pentru o piesă comandată”, spune Florin Bucur, tehnician.

O problemă identificată şi de inspectorii corpului de control al Ministerului Transporturilor trimişi să verifice activitatea transportatorului aerian.

De altfel, chiar fostul director general, belgianul Christian Heinzmann, spunea că la TAROM banii cheltuiţi cu mentenanţa avioanelor reprezintă 30% din costuri, comparativ cu 15%, media la nivelul celorlalte companii aeriene.

Proasta gestionare a depozitului de piese este o explicaţie.

Florin Bucur a lucrat doi ani la TAROM, în departamentul tehnic. Şi-a dat demisia la sfârşitul săptămânii trecute. Acum este în preaviz. Şi-a scris toate nemulţumirile în cererea de demisie.

Sunt puţini oameni. Sunt 3-4 maxim 5 oameni la 7 aeronave care decolează dimineaţa într-un interval de o oră jumătate, două ore. În decursul anului trecut din departamentul tehnic, în special din cadrul departamentului de linie Boeing, au plecat 20 de tehnicieni specialişti de aviaţie cu drept de certificare. Anul ăsta luna trecută au plecat doi”, spune Florin Bucur, tehnician.

Ministrul Transporturilor spune însă că TAROM nu duce lipsă de personal. Problema este că mulţi angajaţi sunt în concedii.

Peste 25% din personalul tehnic de la TAROM a înregistrat concedii medicale, o cifră pe care nu am văzut-o în nicio companie. Este vorba despre 1500 de zile în care ac personal a fost in concediu medical”, declară Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

La începutul săptămânii, Christian Heizmann a fost demis din funcţia de director general. Provizoriu în locul sau a fost numit directorul financiar al companiei, Gabriel Stoe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri